Pentru că da, le-am încercat pe toate. Mă rog, nu chiar pe toate, doar alea mai ”celebre”, chiar atunci când unele nu erau disponibile, iar altele încă nu sunt nici acum valabile oficial în România. Nu m-a plictisit treaba asta, dimpotrivă e un soi de plăcere compulsivă. Într-un astfel de serviciu/aplicație, am regăsit cele 2 mari pasiuni ale mele: muzica și tehnologia.
Citește mai mult: Subiectiv și fără note despre serviciile de streaming
SUBIECTIV. Tot ce urmează va fi extrem de subiectiv și trebuie tratat ca atare. De când nu am mai scris despre muzică, sau despre orice, a trecut mai bine de un deceniu. E greu, spre imposibil să mă adun. Tehnologia și modul cum a schimbat ea regulile de ascultare a muzicii au evoluat, dar nu atât de mult pe cât părea acum mai bine de un deceniu. Iar modul cum se ascultă în aceste zile a determinat schimbări majore și în evoluția sau involuția genurilor muzicale.
Citește mai mult: De ce nu mai revin la muzica pe format fizic. De ce ar trebui să revin?
Un documentar care certifică clasicismul muzicii de jazz. Ce muzică ascultaţi? Cred că fiecăruia dintre dvs. vi s-a adresat această întrebare, cel puţin o dată în viaţă. Cel mai bun răspuns ar fi acesta. „La crème de la crème!” Acesta este rostul acestor documentare şi audiţii, pe care vi le recomandă, în special, revista virtuală, artasunetelor.ro. Să puteţi să discerneţi ce-i mai bun, din ce vi se oferă. Asta dacă primiţi ceva la radio sau TV. Dacă nu, ştiţi ce să căutaţi, pe internet sau în magazinele de muzică. Gustul pentru jazzul rafinat va veni totuşi treptat, întrucât această frumoasă lume muzicală are derive fluctuante, între sublim şi declin, iar timpul nostru este mai preţios astăzi, ca niciodată. De aceea, este bine să-i pătrundeţi esenţa, ascultând mai întâi, epoca clasicismului din jazz.
Citește mai mult: Miles Davis: Birth of the Cool (r. Stanley Nelson, 2019)****