Arta Sunetelor

 

TALENTAŢILOR ȘI INTELIGENŢILOR, BAFTĂ MARE!

FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK ȘI BALADĂ 'POARTA SĂRUTULUI"
Ediția a XVII-a, Târgu-Jiu, 10-12 august 2018

REGULAMENT

STRUCTURA CONCURSULUI

Festivalul Național de muzică folk și baladă “Poarta Sărutului” se va desfăşura în perioada 10-12 august 2018. Evenimentul este organizat de către Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul Municipal de Cultură "Constantin Brâncuși", Ansamblul Artistic Profesionist "Doina Gorjului", Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" în colaborare cu Asociaţia “Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni” (APLOMB), posturi de radio și televiziune naționale și locale, publicații, organizații neguvernamentale.

Concursul se desfăşoară după cum urmează:

 • 10 august 2018, ora 1900 – concurs
 • 11 august 2018, ora 1900 – concurs
 • 12 august 2018, ora 1900 – Festivitatea de premiere și Gala Laureaților

CONDIŢIILE DE ÎNSCRIERE

Se pot înscrie la concurs, în calitate de interpreţi și grupuri folk, cei care nu au obţinut marele premiu și trofeul la nici o ediţie anterioară a Festivalului Național de muzică folk și baladă “Poarta Sărutului”. Fiind un concurs de creație și interpretare care își propune să promoveze noi valori reprezentative pentru folk-ul românesc, nu există limită de vârstă. Înregistrările video/audio din timpul concursului vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare neexclusivă către organizator.

ETAPA DE PRESELECŢIE

Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate și copia cărţii de identitate (datele personale vor fi protejate) trimise la Școala Populară de Artă Târgu Jiu prin email la adresa spa_tgjiu@yahoo.com, sau depuse la sediul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, str. Vasile Alecsandri, nr. 53. Data limită de înscriere este 09 august 2018. Preselecţia se va face în data de 10 august 2018, între orele 15:00 – 17:00.

Notă: Neîndeplinirea sau îndeplinirea incompletă a cerinţelor prezentate în capitolul Etapa de preselecţie dă dreptul organizatorilor de a refuza înscrierea. Sunt scutiți de preselecție tinerii folkiști participanți la „Tabăra Folk” – Festivalul Internațional de Poezie și Muzică Folk de la Calafat, conform protocolului de colaborate încheiat între Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Asociaţia “Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni” (APLOMB).

DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

Festivalul Național de muzică folk și baladă “Poarta Sărutului”se va desfăşura în perioada 10-12 august 2018, sub formă de spectacol. Concurenții admiși vor prezenta în concurs două piese originale. Una din melodii trebuie să fie obligatoriu circumscrisă tematicii Festivalului, respectiv un cântec de dragoste. Ținând cont de faptul că ediția din acest an se încadrează în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri, una dintre piese poate fi dedicată acestui eveniment. Juriul va selecta un număr de maxim 30 de concurenţi (interpreţi, grupuri folk) care vor participa la concurs. În cazuri excepţionale organizatorul îşi rezervă dreptul de a mări sau micşora numărul de participanţi la concurs conform cu ierarhia rezultată din etapa de preselecţie.

CONDIŢIILE DE PREZENTARE LA ACEASTĂ FAZĂ SUNT URMĂTOARELE:

a) Interpreţii (grupurile) folk vor interpreta în concurs cele două piese prezentate pentru preselecţie;

b) Piesele vor fi interpretate LIVE;

c) Durata fiecărei piese nu trebuie să depăşească 5 minute;

d) Toate costurile legate de orchestraţii cad în sarcina concurenţilor;

e) Ordinea intrării în concurs se face prin tragere la sorţi şi nu poate fi supusă contestării.

JURIUL FESTIVALULUI

Din juriu fac parte cantautori, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radiotv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator. Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, imediat după interpretarea piesei în concurs. Centralizarea rezultatelor se va face de către secretariatul juriului, pus la dispoziție de către organizatori. Juriul are latitudinea de a redistribui premiile și poate clasa doi concurenți pe același loc, în funcție de rezultatele din concurs. Deciziile finale ale juriului sunt definitive şi de necontestat.

OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR

a) Să respecte clauzele regulamentului festivalului;

b) Să se prezinte la concurs, dacă a trecut de etapa de preselecţie;

c) Să semneze formularul de înscriere – Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul regulament (Pentru concurenţii minori formularul de înscriere se semnează de părinte/tutore/reprezentant legal);

d) Să semneze contracte de cesionare neexclusivă a drepturilor de autor stabilite de organizator – conform Anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezentul regulament (Pentru concurenţii minori contractele de cesiune neexclusivă a drepturilor de autor se semnează de părinte/tutore/reprezentant legal). Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii, poate duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.

OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI

a) Organizează şi pune la dispoziţie sala de spectacole necesară desfăşurării concursului;

b) Asigură buna desfăşurare a preselecţiei şi imparţialitatea acesteia;

c) Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în concurs;

d) Concurenţi rezultaţi în urma preselecţiei (cu excepția celor din județul Gorj) vor beneficia de cazare şi masă, pentru perioada 10-12 august 2018, aceștia având obligaţia să elibereze camerele, cel mai târziu în 13.08.2018, ora 10.00. Cheltuielile de transport vor fi suportate de fiecare concurent;

e) Școala Populară de Artă Târgu Jiu suportă cheltuielile de cazare și masă pentru toți concurenții și pentru un părinte/tutor al acestora, în cazul în care concurentul nu are vârsta de 18 ani;

f) Școala Populară de Artă Târgu Jiu suportă onorariile și cheltuielile de cazare, masă și transport pentru membrii juriului și proprii invitați.

g) Asigură premii în valoare totală de 5000 lei, după cum urmează:

Marele premiu – 2000 lei.

Premiul I – 1200 lei.

Premiul II – 1000 lei.

Premiul III – 800 lei.

La acestea se adaugă eventuale premii speciale oferite de partenerii media sau sponsori, dar care nu pot depăși valoarea stabilită pentru premiul III. Aceste premii pot fi acordate doar dacă juriul este de acord cu propunerea formulată de cel care dorește acordarea premiului special respectiv. Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile conform legislației române în vigoare la data acordării acestora. În fiecare seară vor avea loc recitaluri susținute de personalități ale folk-ului românesc şi de către invitaţi din afara ţării. Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu această ocazie la Târgu-Jiu, precum și lansări de carte. Câştigătorul Marelui Premiu al Festivalului Național de muzică folk și baladă “Poarta Sărutului” ediția a XVII-a va susține un recital cu ocazia ediției a XVIII-a.

Detalii suplimentare la tel. 0253/215 945, 0766/581217.

MANAGERUL ȘCOLII POPULARE DE ARTĂ TÂRGU JIU

Alexandru-Ciprian Bratu

Iată și numele care au confirmat participarea în recitaluri:

Vineri, 10 august 2018:

 1. Vasile Șeicaru
 2. Adrian Bezna
 3. OCRU (Adrian Margineanu şi Dorin Pitariu)
 4. Cătălin Stepa
 5. Iulia Lupşa - câştigătoarea Trofeului ediției de anul trecut

Sambată, 11 august 2018:

 1. Victor Socaciu
 2. Emeric Imre
 3. Florin Camen
 4. Radu Gheorghe
 5. Stephan Geraksiev (Sorin Minghiat şi Denvar Project)

Duminică, 12 august 2018:

 1. Mircea Vintilă
 2. Mircea Baniciu
 3. Dan Vana
 4. Ovidiu Mihăilescu

Folk Targu Jiu 2018.jpg

Teodora Ionescu
19 iulie 2018

 

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Brasov Blues 2021.jpg

Afis_Sighisoara Blues 2021.jpg