Arta Sunetelor

 

Rockviem pentru Cornel

"We're rock and roll people, born to be the news / Yeah, we're rock and roll people / I just couldn't change it if I would choose to..." (Rock n Roll People)

Corneliu Tudor 1.jpgPoate, cea mai bună interpretare a acestei piese, scrise de John Lennon, îi aparţine lui Johnny Winter. "Sweet, sweet rock and roll...!" Atitudinea rock a lui Corneliu Tudor era cunoscută de toţi. El a fost un om şi un soţ foarte bun, cu gusturi fine şi o pasiune care l-a însoţit până în ultima clipă a vieţii. Nici acum nu-mi vine să cred că nu mai este printre noi. A plecat într-o lume mai bună şi fără pizmă. O lume unde se va întâlni cu mulţi muzicieni de geniu, Corneliu Tudor 2.jpgfie ei rock, blues, jazz sau prog. Muzica de valoare pe care o preţuia enorm îi era morală, alinare şi conştiinţă. O aduna în toate formele (tehnice) cunoscute, pentru zilele grele, stresante ale unui om obişnuit, cald şi onest. Oare pentru cine strângem atâtea albume? Ne întrebam noi... Nu a luat şi (noi toţi) nu vom lua nimic cu noi. A fost un om norocos pentru că avea o pasiune care îi oferea un sprijin în momentele grele. Cornel va rămâne pururi în amintirea noastră şi atât cât vom mai trăi pe viu un concert ne vom aduce aminte de el. Sunt încă foarte trist. Vestea Corneliu Tudor 5.jpgprimită luni dimineaţa de la Adriana mă bulversase complet. Nu ştiam ce să cred, încotro să o iau şi cum pot explica asta. Mi-a fost de neînchipuit să cred că, pe 15 septembrie seara, la concertul trupei Celelalte Cuvinte diCorneliu Tudor 3.jpgn clubul Quantic, finul meu, prietenul meu şi al muzicii rock, Corneliu Tudor, a făcut un infarct care i-a fost fatal. Celelalte Cuvinte era trupa lui preferata şi nu lipsea la niciun concert! Era un fan devotat. "Un sfârşit e un început!" Pentru că el a fost un om credincios, eu sunt sigur că, Dumnezeu îl va ierta şi-l va primi în pace! Alătur câteva fotografii să vă aminţiti de Cornel şi de marea lui pasiune, muzica!

Corneliu Tudor 6.jpgAculin Levitzki amintea pe pagina mea de FB de o celebră cugetare enesciană: ”Ne-am căptușit cu modele false, modelul omului care reușește ușor, care se descurcă, care știe să facă bani. Ne-am pierdut moralitatea, manierele și educația. Am uitat să ne mai îmbrăcăm frumos, să ne purtăm elegant. Am pierdut - nu burghezia materială, ci burghezia spiritului, noblețea spirituală. Trăim azi într-un mediu semicultural și parvenit, impulsiv și brutal. Suntem foarte departe de ce am fost cândva...” (George Enescu)

O parte din regretele, aprecierile şi conversaţiile cu prietenii muzicii de valoare le redau mai jos întru amintirea lui Corneliu şi a sufletului său, veşnic tânăr! Le mulţumesc tuturor pentru că au fost alături de noi! Mai pot spune doar că: "Sfârşitul nu-i aici!"

 

Radu Lupaşcu
18 septembrie 2018

Foto: Arhiva personală Radu Lupaşcu

Aseară am fost şi eu la concertul Celelalte Cuvinte în Quantic, iar după concert am ieşit chiar prin zona unde aflasem că a murit un om. Se vedea că e întins pe jos, cu multă lume în jur, maşini de poliţie, salvări. M-am cutremurat! Sunt şocată la vestea că omul acela este Cornel Tudor amicul nostru, fanul meu şi al muzicii bune, pe care îl întâlneam la atîtea concerte! Îmi pare extrem de rău!

Roxana Stroe
16 septembrie 2018

În ultimul timp în România asistăm la o explozie a cazurilor de infarct miocardic la tineri. Dacă în urmă cu 20 de ani infarctul la tineri era atât de rar încât reprezenta subiect de teză de doctorat, acum e aproape regulă...

Ioan Serediuc
16 septembrie 2018

Am fost cu el la nenumărate concerte în Big Mamou, Hard Rock Cafe şi în alte diverse locuri. Iubea muzica de calitate ca nimeni altul. Dumnezeu să îl odihnească!

Aurel Călin
16 septembrie 2018

Un om deosebit, membru al Consiliului Parohial al Bisericii Sfântul Nicolae Broşteni, mare amator de muzica bună... ne-a părăsit fulgerător lăsând un gol imens. Dumnezeu să-L odihnească în pace!

Vidra Vigan
16 septembrie 2018

Dumnezeu să îl ierte şi să îl primească!
Este o veste năucitoare, nu îmi vine să cred că nu îl voi mai vedea şi că nu ne vom mai putea bucura împreună de muzică, de viaţă...Cu adevărat tragic.
Din păcate, aşa cum e situaţia în România şi având în vedere că probleme mai mari sau mai mici avem cu toţii, vârsta fiind cea mai mică dintre ele, suntem potenţiali candidaţi la un accident care să ne treacă în nefiinţă. Sper să avem noroc să nu păţim ceea ce Cornel, mai tânăr şi mai în putere, a suferit... cu totul surprinzător şi nemeritat, desigur! Tristă veste, tragic destin...

Radu Birişteică
16 septembrie 2018

Îmi pare tare rău.
Cornel a fost un Om Frumos într-o lume, pe zi ce trece, tot mai urâtă.
Condoleanțe familiei și tuturor apropiaților lui Cornel.
Odihnească-se în pace!

Mihaela și Vali
16 septembrie 2018

Corneliu Tudor 4.jpg

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Transilvania Blues Fest.jpg

Afis_Tusnad 2022b.jpg