Arta Sunetelor

 
Recomandări, anunţuri şi recenzii despre ultimele apariţii audio şi video 

(R269)

CALENDAR CONCERTE importante în 2020:

 1. Gărâna Jazz Festival 2020 - 6-9 august 2020, Poiana Lupului, Gărâna
 2. Tușnad Gastro Blues Fest 2020 – 3, 4, 5 septembrie 2020, Tuşnad, Jud. Harghita
 3. Deathstars - 3 octombrie 2020, Form Space Club, Cluj-Napoca
 4. Deathstars - 4 octombrie 2020, Club Quantic, București
 5. David Garrett - Unlimited Live - 21 octombrie 2020, Sala Palatului, București
 6. David Garrett - Unlimited Live - 23 octombrie 2020, BT Arena, Cluj-Napoca
 7. Sighisoara Blues Fest - 23, 24 octombrie 2020, ora 19:30, Sighişoara, Jud. Mureş
 8. W.A.S.P. - 11 noiembrie 2020, Arenele Romane, Bucureşti
 9. Adrian ORDEAN – 45 de ani - 21 noiembrie 2020, ora 19:30, Sala Palatului, Bucureşti

CALENDAR CONCERTE importante în 2021:

 1. OPETH - 19 martie 2021, Arenele Romane, București
 2. Maximum Rock Festival 2021 - 04 – 05 iunie 2021, Arenele Romane, București
 3. Open Air Blues Festival Brezoi - 22 - 25 iulie 2021, Brezoi, Jud. Vâlcea
 4. Il Volo - 8 iulie 2021, Sala Palatului, Bucureşti

TUSNAD GASTRO BLUES FEST - Băile Tușnad | 03-05 septembrie 2020

DESCOPERĂ! – valorile naturale și culturale...
GUSTĂ! – din preparatele tradiționale...
ÎNCEARCĂ! – activități ce oferă trăiri autentice...

din destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile

Chiar dacă acest an pare setat să ne învețe că nu există certitudini, iar regulile se schimbă de la o zi la alta, noi am refuzat să lăsăm visul care înseamnă prima ediție Tusnad Gastro Blues Fest să moară! Ne-am încăpățânat să vă oferim o experiență muzicală și culinară unică, iar artiștii, partenerii și întreaga echipă și-au unit forțele pentru ca acest lucru să se întâmple. După multe modificări generate de restricțiile de călătorie ale artiștilor străini, programul #TusnadGastroBluesFest a fost definitivat și mai poate suferi modificări numai în cazul în care autoritățile locale sau internaționale vor impune sau nu noi restricții de călătorie. După cum am promis, în fiecare ediție vom aduce tineri artiști talentați, aflați la început de drum. Anul acesta festivalul va fi deschis joi, 3 septembrie, de Cristi Copaciu Band, care vor fi urmați de Berti Barbera & Nicu Patoi cu al lor “Bluedrops” și Rares Totu Midnight Sun feat Dean Bowman. Seara va fi închisă de Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaw (SUA/NL). Din păcate restricțiile orare nu ne vor permite sa ne distram pana târziu în noapte și ne-am văzut nevoiți să scurtăm jam session-urile zilnice de după concerte. Însă vineri, 4 septembrie, vă invităm la un Pandemic Jam Session începând cu ora 21:45, la care și-au anunțat prezenta majoritatea celor peste 40 de artiști prezenți la festival. Înainte de acesta, pe scenă vor urca Marcian Petrescu & Trenul de Noapte, urmând  Vali Răcilă/Raul Kusak/Hanno Höfer precum și “Leslie Wolf” (Laci Farkas) & The Groovemakers. Ultima zi de festival va începe cu Fernet Blues Companny, ce vor fi urmați de Stones Free -Ochescu/Tomaselli/”Clopo”, urmând ca încheierea sa le aparțină lui AG Weinberger și celor de la Nightloosers.

Pe lângă concerte, pofticioșii sunt invitați să savureze bucatele delicioase pregătite de maeștrii bucătari ai pensiunilor participante. Pe toată durata concertelor, cei de la „Hanul Diószegi” vor servi bucate tradiționale secuiești, dintre care nu vor lipsi papricașul, gulașul sau cozonacul secuiesc (kürtőskalács) și langoșul, toate pregătite cu dragoste și servite cu grijă maxima pentru sănătatea voastră. În toate cele 3 zile vă invităm să vizitați expoziția foto a lui Cristian Oprea – Scene Muzicale – Portret – Peisaj sau sa alegeți din multitudinea de activități ce pot fi desfășurate în destinația de ecoturism. Festivalul se va desfășura în aer liber, pe terenul de fotbal din Băile Tușnad, într-un spațiu generos cu corturi, astfel încât nici măcar o eventuală ploaie nu ne va putea strica bucuria de a fi din nou împreună. Abonamentele sunt disponibile pe iabilet.ro, entertix.ro si myticket.ro. In fiecare zi, la intrarea in festival vor fi disponibile bilete de o zi, in limita locurilor ramase disponibile.

REDESCOPERĂ BĂILE TUȘNAD ȘI ÎMPREJURIMILE:

blues, gastronomie, ecoturism și wellness; singurul lac vulcanic din sud-estul Europei: Lacul Sfânta Ana; sute de izvoare de ape minerale pentru băut și îmbăiat; observatoare de urs realizate de unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură din lume; locul unde s-a reîntors și castorul (Castor fiber); mâncare secuiască ca la mama acasă; porțile de lemn și bisericile fortificate, simboluri ale culturii secuiești; multe opțiuni de recreere activă.

Mai multe informații despre:

CUM SĂ AJUNGI | ATRACȚII|ACTIVITĂȚI |CAZARE ŞI MASĂ

Găsiți pe pagina destinației de ecoturism BĂILE TUȘNAD ȘI ÎMPREJURIMILE:  

bailetusnad.eco; facebook.com/BaileTusnadsiImprejurimile

Biletele sunt disponibile online pe iabilet.ro, entertix.ro, myticket.ro sau fizic, în hypermarketurile Carrefour, librăriile Carturești și în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin curier oriunde în țară. Mai multe informații despre festival: facebook.com/TusnadGastroBluesFest


Riffuri de chitară 2020

Riffuri de Chitara_3D_01.jpgO serie nouă în arealul de interes al Artei Sunetelor şi al cititorilor interesaţi de dimensiunea sonoră a existenţei, ca mod de a privi şi înţelege lumea. Vibraţii singulare aduce în săraca noastră lume muzicală acel frumos al sentimentelor paradisului sunetelor alese, al celor care vă umplu inima de spirit şi încântare. Primul volum al seriei Vibraţii singulare, RIFFURI DE CHITARĂ, poate fi un rock and roll medley fredonat sieşi, interpretat după partitură sau regăsit în albumul de obârşie. Cartea profesorului Gabriel Petric punctează momente importante ale istoriei muzicale a omenirii şi jalonează traseul muzicii rock peste timp.

Gabriel Petric este chitarist, filozof şi profesor de limba şi literatura română, recenzor cu urechi fine pentru revista virtuală Arta Sunetelor. Un prieten pentru oricine apreciază onestitatea, creativitatea şi umorul. Trăieşte şi lucrează la Orăştie şi este unul dintre cei 22 de tineri străluciţi, pe care Constantin Noica i-a selectat pentru şcoala sa de la Păltiniş. Gabriel Petric este un mare pasionat de muzică, a publicat un Manual de chitară foarte bine primit, şi a scris studii de muzicologie în reviste de profil din Anglia, Germania, S.U.A. şi România (Guitar International, American Lutherie, Musikblatt, Instrumentenbau Zeitschrift, Pop, Rock & Show, Sunete etc.). Între anii 1980 şi 1999 a fost liderul grupului art-rock Echinox.

Lucrarea Riffuri de chitară este o cercetare de muzicologie pop/rock contemporană. Ea prezintă 119 riffuri memorabile executate la chitară, oferind cititorului definiţia, geneza riffului, îndrumări privind interpretarea sa la chitară, date referitoare compozitori şi la apariţia sa pe disc, precum şi informaţii privitoare la echipamentul folosit. Riffurile – de la The Beatles şi Deep Purple până la Nirvana sau Muse - sunt redate atât sub formă de notaţie clasică (partitură) cât şi de tabulatură de chitară. Riffurile sunt însoţite şi de fotografii ale artiştilor menţionaţi sau de imagini ale coperţilor de disc. Sunt inserate şi lucrări grafice sau poeme cu temă muzicală ale unor artişti  contemporani. De asemenea, sunt prezentate topuri ale riffurilor apărute în reviste de specialitate, antologii de riffuri, precum şi clasificarea lor din punct de vedere cronologic, stilistic sau structural. Spre finalul lucrării, există o Bibliografie, un Mini-interviu cu autorul lucrării, un CV al autorului,  precum şi opinii despre autor/lucrare exprimate de jurnalişti sau muzicieni români. Lucrarea reprezintă o premieră în publicistica muzicală românească, fiind demnă de interesul chitaristului dornic de progres în mânuirea instrumentului, dar nu mai puţin interesantă pentru cititorul dornic de a înţelege mai bine fenomenul muzical contemporan din aria clasicismului pop/rock.

Colecţia Vibraţii singulare este un proiect artasunetelor.ro.

Gabriel Petric - Riffuri de chitară

Ediţia de colecţie

Editura Akakia, august 2020

Format 170/270 mm, broşat; Pagini 196, color. Preţ = 69 lei

ISMN 979-0-69490-128-8 ; ISBN 978-606-95007-2-9


Gărâna Jazz Festival XXIV

Gărâna Jazz Festival XXIV va avea loc între 6 și 9 august 2020. Gărâna, satul dintre munți, va găzdui patru zile de concerte și experiențe muzicale dedicate pasionaților de jazz.

Concertele se vor desfășura pe scena mare din Poiana Lupului, începând cu ora 18, după cum urmează:

Joi, 6 august 2020

Balcanamera

Vineri, 7 august 2020

Emi Drăgoi Group

David Helbock Trio

Vasko Atanasovski Corona Band

Sâmbătă, 8 august 2020

Marius Pop Trio

Quadrivium – Markus Stockhausen & Jörg Brinkmann

Edgar Knecht meets Frederik Köster

Duminică, 9 august 2020

VanDerCris

Per Mathisen Quintet

SHRI


Zombies în secolul XXI

coperta Zombies iulie 2020.jpgO nouă carte a prietenului revistei noastre virtuale, Ioan BIG. “Îmi propun doar să demonstrez că zombies au invadat realmente Pop culture-ul secolului 21 şi să încerc a reliefa câteva dintre posibilele cauze pentru acest fenomen, o resurgenţă a unui tip de personaj care nu poate fi explicată simplist, şi, nu în ultimul rând, să ofer o perspectivă caleidoscopică, extrem de subiectivă asupra societăţii contemporane, aplicând pe obiectivul lunetei prin care o privim, filtrul... zombie.

Veţi fi surprinşi şi probabil veţi găsi explicaţii competente din această lume cu prea multe întrebări şi foarte puţine răspunsuri. Ioan ne arată că Zombies nu sunt doar un gen cinematografic, tainic pentru mainstream şi adorat de fanii celei de-a şaptea arte, ci şi un prilej de lectură savuroasă, de excitare a imaginaţiei şi nu în ultimul rând, o analiză a propriilor experienţe şi contacte cu semeni din viaţa reală. Tirajul acestui elegant volum color este limitat, iar un exemplar costă 199 lei. Se poate comanda direct de la editura EIKON aici.

Wow, that’s a Big book. E în constatarea asta un dublu sens pe atât de subţire pe cât de groasă e cartea. La aproape nouă sute de pagini, ea pare o ganteră pentru halterofilii culturii. Dar din clipa când o citeşti te aşezi sub o cascadă de informaţii şi racorduri. Ioan Big, arhitectul templului zombie, reuşeşte să pună în relaţie antropologia cu benzile desenate, ocultismul cu actualitatea politică, religia cu spaimele noastre, psihologia cu istoria, literatura cu muzica. Cartea e enormă ca informaţie şi seducătoare prin dinamica ei efervescentă. De la furtul de identitate la ritualurile funerare, de la intarsiile horror la glumele iconoclaste (Cina cea de taină în varianta zombie), de la teoriile de zombificare a naţiilor la piruetele dansatorilor lui Michael Jackson ieşiţi din cripte, totul se citeşte nesăţios. Iar Ioan Big nu e doar un reporter sau un arhivar al fenomenului. E un cercetător fără încliftare şi morgă savantă. Şi un împătimit care stă de vorbă, pentru noi, cu ziarişti, editori, politologi şi creatori de produse zombie. Cultura pop aşa cum o explică Ioan Big prin lentila zombie e o poveste pasionantă, cu volute gotice, colţi mânjiţi cu sânge, umor în galop (Elvis trecut prin filtrul demonic devine Hellvis) şi un clin d’oeil complice. Big like, Sir!” (RADU PARASCHIVESCU)


ARTmania, singurul festival românesc membru al European Metal Festival Alliance 2020

European Metal Festival Alliance (EMFA), din care face parte și ARTmania Festival, singurul eveniment din România membru al acestei inițiative internaționale, își anunță line-up-ul complet și pune în vânzare abonamente la prețul de doar 6,66 euro/ buc, disponibile pe MetalFestivalAlliance.com. EMFA este o alianță din care fac parte 13 festivaluri independente din Europa, care și-au unit eforturile pentru a oferi fanilor rock și metal de pe continent un festival online unic, de anvergură europeană. Timp de 3 zile intense fanii muzicii vor avea parte de un program variat de concerte oferite de peste 35 de trupe, interviuri și de conținut video exclusiv ce va putea fi urmărit online, din confortul casei, pe 7-8-9 august 2020, pe MetalFestivalAlliance.com. În weekend-ul festivalului online EMFA, fanii metal vor avea acces la secvențe nemaivăzute și difuzări în premieră ale unor concerte memorabile susținute de Sabaton (show-ul susținut ca headliner la Bloodstock Open Air Festival în 2019), Avatar (concertul susținut ca headliner la Alcatraz Festival în 2019), alături de show-urile unor nume consacrate, precum: Tesseract (Bloodstock Open Air, 2019), Thy Art Is Murder, Napalm Death, Grand Magus și Battle Beast (concerte susținute la Summer Breeze Open Air 2019) și Iar DEE SNIDER își va încânta fanii cu două piese live, nedifuzate până acum, ce au fost cântate la Bloodstock Open Air Festival în 2019. Pe lângă aceste difuzări în premieră ale unor concerte memorabile, European Metal Festival Alliance va oferi participanților o serie de show-uri special înregistrate în perioada pandemiei, pentru acest festival online, de o serie de trupe renumite, promotoare ale unor genuri muzicale foarte variate: Rotting Christ, Butcher Babies, Orange Goblin, Heidevolk, Primordial, King 810, Amenra, Parasite Inc., Alien Weaponry, Venom Prison, Mass Hysteria, Angelus Apatrida, Evergrey, Kampfar, Venom Inc., Unleash The Archers, Legion Of The Damned, Dirty Shirt, Gutalax, Kissin’ Dynamite, Evil Invaders, !Pendejo!, Der Weg einer Freiheit, Cult of Fire, Lepoka, Spoil Engine, SVART CROWN, Deserted Fear, Dead Lord, RoadkillSoda, NYTT LAND, White Walls și SkyEye.

Contribuția ARTmania Festival

ARTmania Festival va folosi această ocazie unică pentru a susține promovarea la nivel european a produselor culturale românești și a muzicii rock din România, în continuarea eforturilor pe care le-a depus în această direcție, în ultimii doi ani, prin intermediul Romanian Music Export (primul program românesc care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel european, lansat de ARTmania în 2018). În acest scop, festivalul ARTmania va fi prezent în cadrul EMFA cu interviuri, filmări inedite din festival sau de la înregistrările realizate pentru această ocazie. În plus, ARTmania Festival va oferi publicului european participant la EMFA și trei concerte special înregistrate în perioada pandemiei pentru acest festival online internațional. Concertele sunt susținute de trei trupe românești, cunoscute în comunitatea rock locală și internațională (a-z): DirtyShirt, RoadkillSoda și White Walls.

Interviuri difuzate în premieră la EMFA 2020

Pe lângă multitudinea de show-uri live, participanții la festivalul online EMFA vor putea asculta în premieră o serie de interviuri cu unele dintre cele mai cunoscute trupe la nivel internațional. Fanii vor putea afla, spre exemplu, cu ce și-au ocupat timpul în perioada lockdown-ului sau în contextul actual al pandemiei, la ce proiecte muzicale lucrează și ce cred despre “vara fără festivaluri” artiști precum: DEE SNIDER, Biff Byford, Jamey Jasta, Devin Townsend, Winston McCall, Cristina Scabbia, Wednesday 13, Phil Rind și mulți alții.

Merch oficial

Ca în cazul oricărui festival care se respectă, fanii rock-metal își pot cumpăra merch de festival, deja disponibil pe e-shop-ul EMFA de pe metalfestivalalliance.com

Programul pe zile al festivalului online European Metal Festival Alliance, în cadrul va fi prezent și ARTmania Festival, va fi anunțat în următoarele săptămâni și va fi disponibil inclusiv pe www.metalfestivalalliance.com de unde pot fi achiziționate abonamentele pentru acest eveniment, la prețul de numai 6,66 euro/ buc.

Despre European Metal Festival Alliance

EMFA este o inițiativă comună lansată prin unirea eforturilor următoarelor 13 festivaluri independente (a-z): Alcatraz (Belgia), ARTmania Festival (România), Bloodstock (UK), Brutal Assault (Cehia), Dynamo (Olanda), Into The Grave (Olanda), Leyendas Del Rock (Spania), Metal Days (Slovenia), Midgardsblot (Norvegia), Motocultor (Franța), Party.San (Germania), Resurrection (Spania) și Summer Breeze (Germania).

Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate. Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului. Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei. ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante de la Steven Wilson, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții. Pentru mai multe informații vă rugăm contactați: press@artmania.ro


Sighişoara Blues Fest - 23 şi 24 octombrie 2020!

Sighișoara Blues Fest înseamnă 15 ani, peste 9500 de ascultători în public, peste 59 de artiști și peste 4200 ore de muzică bună. Din păcate n-am putut măsura aplauzele și emoțiile. Când muzica este o trăire personală pe care o împărtășești cu mii oamenii știi că te afli la Sighișoara Blues. Câte povești, atâtea cântece blues scrise. Ai ocazia să pornești într-o călătorie muzicală de excepție, participând la cea de-a 15-a ediție a unui festival cu tradiție în România. Concertele încep la ora 19.30. Ușile vor fi închise înainte de fiecare spectacol după cum urmează: 19.30, 21.00. Ușile se deschid timp de 30 de minute, în pauza dintre concerte. Invitaţii ediţiei aniversare: Randolph Matthews şi Jonathan Long; Vanessa Collier şi Lurrie Bell. Prezintă: Berti Barbera. Biletele pot fi achiziționate de la recepția Hotelului Fronius Residence, telefonic la +40265 779 173 sau prin email la contact@fronius-residence.ro. Biletele pot fi achitate în numerar sau prin ordin de plată în contul Asociației Culturale Sighișoara Blues Hospital, IBAN RO58 RZBR 0000 0600 0876 0874, deschis la Raiffeisen Bank, agenția Sighișoara. Preţul biletelor – 150 lei pentru prima seară şi 200 lei pentru a doua seară.

Când vorbim de rădăcinile bluesului ne gândim la muzica primilor interpreţi de culoare care au plâns pentru libertate. O libertate care le-a oferit mult mai târziu, bucuria prin cântec şi dans. Chitaristul LURRIE BELL este întocmai tatălui său, muzicuţistul Carey Bell, un autentic mesager al originalităţii bluesului, fie el cântat, în manieră acustică sau electrică. În bluesul popular chitara înseamnă mai mult decât un simplu instrument de acompaniament care ajută vocea, dându-i un suport ritmico-armonic. O piesă de blues este un întreg, în care vocea şi chitara se completează reciproc. Chitara vine, de regulă, în întâmpinarea vocii ca un comentariu la text, preluând conducerea la sfârşitul fiecărei porţiuni cântate, dând noi dimensiuni gândului şi mai mult înţeles cuvintelor, purtând uneori o mai mare încărcătură emoţională decât acestea. Lurrie Bell este vedeta ediţiei aniversare de la Sighişoara şi sunt convins că ne vom bucura cu toţii de aceste momente unice.

Jonathan Long a intrat în povestea bluesului cântând boogie-woogie. El este unul din ambasadorii moderni ai bluesului american şi o călăuză pentru tinerele noastre talente. A fost senzaţia celei de-a treia seri a festivalului de la Brezoi. Încă un motiv temeinic să nu lipsiţi de la a 15-a ediţie a festivalului de blues de la Sighişoara. "Bluesul tău poate fi orice vrei să fie. S-ar putea să fii cea mai norocoasă persoană din istorie dacă încă mai poți avea Bluesul. S-ar putea să fiți lefteri, să fiți bătuţi și dezgustați, cu siguranță este vorba tot de povestea Bluesului. Unele dintre cele mai rănite suflete au făcut ca această muzică să existe. Așa cum am spus mai devreme, fiți oneşti și nimic nu va fi mai cinstit decât cineva care scrie despre Bluesul pe care îl trăieşte zi de zi." (Jonathan Long)


Open Air Blues Festival Brezoi - 22 - 25 iulie 2021

„Dragii noștri,

În ultimii 3 ani am reușit să ne strângem în luna iulie la Brezoi și să ne bucurăm de tot ce poate aduce mai frumos un festival de muzică bună, organizat cu pasiune și bună-credintă și din care obișnuiam să ne luăm energie cât pentru un an! Se pare că din ediția de anul trecut trebuia să ne luăm energie cât pentru doi! Din cauza pandemiei de Covid-19 și a deciziilor autorităților în ceea ce privește organizarea de evenimente cu public numeros ne aflăm în imposibilitatea organizării festivalului la data anunțată și vă informăm că ediția festivalului programată inițial în iulie 2020 se amână pentru luna iulie 2021. Privind la deciziile comunicate de guvernele altor ţări și la măsurile pe termen scurt impuse de autoritățile din România, ne așteptăm ca în curând să se transmită în mod oficial hotărârea de interzicere a organizării de evenimente cu un număr mare de participanți pentru restul verii. Am hotărât să nu mai amânăm această comunicare, pentru că știm cât de important este să aflați în timp util ce se va întâmpla cu festivalul, pentru a vă putea reconfigura cazările, transportul și zilelele libere.

Așadar: Festivalul se va desfășura de-a lungul a 6 zile în loc de 4, în perioada 20 - 25 iulie 2021. TOȚI artiștii anunțați pentru ediția din 2020 au confirmat prezența la ediția amânată în 2021. Artiștii principali care au fost deja anunțați pentru 23 - 26 iulie 2020 vor concerta în aceleași zile ale săptămânii, în perioada 22 - 25 iulie 2021, adică în zilele de joi, vineri, sâmbătă, duminică. Vă pregătim surprize frumoase și în scurt timp vom dezvălui numele artiștilor principali pentru cele 2 zile adăugate, respectiv 20 și 21 iulie 2021. Abonamentele/biletele pentru festival și camping achiziționate până la data de 31 mai 2020 vor fi valabile pentru întreaga perioadă, 20 - 25 iulie 2021. Cei care au achiziționat abonamente la festival pană la 31 mai 2020 și nu pot, din diverse motive, să participe la ediția amânată în 2021, vor avea posibilitatea să ceară returnarea contravalorii biletului în perioada 1 iunie - 30 iunie 2021. Cererea de returnare trebuie efectuată doar în perioada specificată și doar prin platformele de ticketing de pe care au fost achiziționate. Open Air Blues Festival Brezoi înseamnă muzică și artiști de calitate, prieteni revăzuti, prieteni noi, distracție și atmosferă relaxantă într-un cadru cum numai peisajul montan de la poalele Țurțudanului ni-l poate oferi. Ne vom regăsi în 2021 și vom sărbători așa cum se cuvine. Nu uitați, #BrezoiulLumii merită așteptarea și depinde de SUSȚINEREA voastră! Pentru mai multe detalii privind reorganizarea, accesați //bit.ly/InfoAmanareOABFB.

Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere! Aveți grijă de voi!”


Adrian ORDEAN – 45 de ani de activitate

Pe 21 noiembrie 2020, Sala Palatului din București găzduiește un spectacol eveniment marcat de împlinirea a 45 de ani de activitate a marelui chitarist și compozitor, Adrian Ordean. Spectacolul este un maraton din trecut până în prezent, și aduce pe scenă o parte din foştii membrii ai trupelor în care el a activat, pentru care a compus, pentru care a orchestrat, precum şi alţi artişti cu care a cântat de-a lungul anilor. Bilete: VIP - 200 lei; Cat. 1 - 150 lei; Cat. 2 - 100 lei. Ia cu tine și inima mea, Trenul Pierdut, Pseudofabula, Cine ești tu oare, Pe tine te visez mereu, Să te gândești la mine, Singur te caut în noapte sau După ani și ani... sunt câteva din hiturile pop rock ce se vor cânta pe scena mare a Sălii Palatului. Adrian Ordean s-a născut pe 10 martie 1955 la Sibiu. Despre cartea sa, ADRIAN ORDEAN - ”După ani și ani... Povestiri din spatele scenei”, FSU ne povesteşte aici.


OPETH revine în 2021

OPETH revine la București, vineri 19 martie 2021, după o pauză de opt ani de zile. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane din București, în cadrul turneului european “Opeth 2021 – In Cauda Veneum”. În deschidere vor performa islandezii de la The Vintage Caravan. Biletele, în număr limitat, pot fi achiziționate de pe AmBilet.ro. Organizator eveniment: Promusic Events & Maximum Rock.

Maximum Rock Festival 2021

Suntem extrem de bucuroși să anunțăm oficial că Maximum Rock Festival 2021 (Open Air) va avea loc, în perioada 04 – 05 iunie, la Arenele Romane din București. Promitem o revenire în forță pentru Maximum Rock Festival 2021, un festival ce a fost creat și crescut din pasiune pentru muzica rock & metal. Toate formațiile anunțate inițial pentru ediția din 2020, ediție amânată din cauza pandemiei de Covid 19, au confirmat participarea la ediția din 2021, astfel că fanii se vor putea bucura și vor putea cânta piesele favorite alături de: Epica, Devin Townsend, Katatonia, Therion, Orphaned Land, Riot Monk, Loch Vostok, Subterranean Masquerade, Magnetic.

Epica va lansa în următoarea perioadă un nou material discografic, în timp ce Katatonia a lansat deja al 11-lea album, intitulat "City Burials", pe 24 aprilie 2020 prin Peaceville, ceea ce face ca aceste două recitaluri să fie și mai așteptate de fanii trupelor.

Abonamentele achiziționate pentru Maximum Rock Festival 2020 rămân valabile pentru Maximum Rock Festival 2021 (abonamentele au fost validate automat pentru ediția din 2021), mai mult, cei care din diferite motive nu pot ajunge la ediția din 2021 pot folosi acest abonament pentru ediția din 2022. Categoriile de prețuri pentru ediția 2020 rămân valabile și pentru ediția 2021 a festivalului, astfel că abonamentele, disponibile exclusiv prin www.AmBilet.ro, pot fi achiziționate la următoarele prețuri: 249 lei – Abonament Presale 1; 279 lei – Abonament Presale 2 (până la data de 03.06.2021); 300 lei – Abonament Normal acces (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare). Reamintim că Maximum Rock Festival a adunat pe scena festivalului, de-a lungul edițiilor precedente, nume sonore din elita metalului mondial precum: W.A.S.P., Kamelor, My Dying Bride, Epica, Moonspell, Sodom, Annihilator, Haggard, Dark Tranquillity, Septicflesh, Moonsorrow, Crematory, Evergrey, Samael, Sirenia și multe altele, însă nimic din toate acestea nu s-ar fi realizat fără sprijinul fanilor, iar pentru aceasta noi VĂ MULȚUMIM!


­­­­­­­­­­­­Radu Lupaşcu
1 august 2020


 
                    
Arhiva recomandari 2020 

Arhiva recomandari 2019 

Arhiva recomandari 2018

Arhiva recomandări 2017

Arhiva recomandări 2016

Arhiva recomandări 2015

Arhiva recomandări 2014

Arhiva recomandări 2013

Arhiva recomandari 2012

Arhiva recomandari 2011

Arhiva recomandări 2010

Arhiva recomandări 2009

Arhiva recomandări 2008

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Tusnad Blues Sept.2020.jpg

Afis_Ordean 45 de ani.jpg

Afis_Brezoi 2021.jpg