Arta Sunetelor

 

Interviu cu Kitarô

Afis_Kitaro3.jpg1. Numele de naştere este Masanori Takahashi. Cum ai ales numele Kitarô?

Prietenul meu din liceu m-a strigat pentru prima oară aşa, "Kitarô". Provine dintr-o animaţie japoneză.

2. De ce ai părăsit Far East family Band și cum ai descrie această perioadă?

Am urmărit să-mi creez propria mea muzica şi să merg de unul singur. A fost o epocă specială pentru toţi muzicienii din acea perioadă.

3. Muzica ta este frumoasă și unică. Care a fost inspiraţia ta?

Muzica mea este întotdeauna influențată de natură, iubire și pace. Natură este cea care mă inspiră de cele mai multe ori.

4. Eşti recunoscut ca unul din pionierii muzicii New Age. Cum descrie în cuvinte un nativ din Asia, această armonie perfectă între spirit și tehnică?

Muzica mea derivă din inima mea. Mă gândesc mult cum să transpun această muzică, care inspiră pace interioară. Eu folosesc tehnologia numai când simt că aceasta mă ajută într-adevăr să exprim ceea ce am încercat să spun din punct de vedere muzical.

5. Care este albumul tau cel mai drag? Poate celebra creaţie epică despre crearea Japoniei (Kojiki) ... cum ai descrie acest album conceptual!?

"Kojiki" este una dintre cele mai vechi înregistrări scrise din istoria Japoniei. Cu acest album, am vrut să-mi exprim rădăcinile Japoneze prin muzică. Eu prețuiesc fiecare album pe care l- am creat. Fiecare este foarte special pentru mine, fiecare în felul său.

6. Istoria muzicii tale este ca Silk Road, o călătorie pe "Drumul mătăsii", în opinia mea. De ce ai ales acest punct de reper?

Am fost influențată de ideeaSilk Road, care este un drum vechi între Asia și Europa. Imaginația mea a crescut atât de mult pe această temă, la timp pentru a compune muzică pentru albumul Silk Road.

7. Este prima venire la Bucureşti şi va fi o seară specială. Ce-ai pregătit pentru aceasta alături de promovarea noilor piese ale albumului "Tamayura"?

"Tamayura" a fost proiectul cu care am realizat performanţe cu "Butoh", o companie de dans în anii '90. (Albumul a fost re-lansat de curând.), Cel mai nou album meu este "Final Call", care a fost lansat anul trecut, dar eu nu voi cânta melodii de pe acest album, de această dată. Voi interpreta melodiile mai vechi din "Silk Road", "Kojiki" și "Heaven & Earth", cu o orchestră simfonică din București.

8. Care este cea mai bună colaborarea cu cineaști și de ce?

Îmi place foarte mult să lucrez pentru industria filmului. Am lucrat cu mari regizori de film și am învățat multe interesante lucruri de la ei.

9. Premiile nu te atrag ... Care este cel mai drag premiu primit și de ce?

Nu am creat muzică pentru a ţinti vreun premiu. Dar, atunci când momentul sausituațiile o vorpermite, aş putea primi premii de onoare.

10. Foloseşti o serie de instrumente tradiționale. Care este cel mai interesant şi pe care l-ai folosit de multe ori în muzica ta?

De cele mai multe ori, sursa mea de inspirație pentru muzică vine de la natură și din jurul existenţei mele. Astfel aleg instrumente care simt că descrie sunetul naturii și emoția muzicii mele.

11. Muzica este şi hobby-ul tău?

Muzica sunt eu însumi, viața mea și misiunea mea.

Ultimul cuvânt te rog să-l adresezi cititorilor revistei virtuale Arta Sunetelor.

I really appreciate all of your supports. Thank you!

Kitaro

Interviu de Radu Lupascu
1 martie 2014

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Brezoi 2021.jpg

Afis_Tusnad Rock 2021.jpg

Afis_Darmanesti Blues.jpg