Arta Sunetelor

 

Dicţionar: Aerosmith

Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări din istorie, peste 150 de milioane de albume la nivel mondial (aproape 70 de milioane doar în USA). Trupa va concerta la Bucureşti în formula care i-a consacrat: Steven Tyler (voce), Joe Perry (chitară, backing vocal), Brad Withford (chitară), Tom Hamilton (chitară bas) şi Joey Kramer (percuţie). Aerosmith a lansat 14 albume oficiale şi 5 albume Live, peste 50 compilaţii (incl. concerte, bootleguri), 67 de single-uri şi 12 dvd-uri, pe care se află hituri ca Amazing, Crazy, Cryin’, Pink, Don’t Wanna Miss a Thing, Dream On, Jaded, Walk This Way, Janie's Got a Gun, Love in an Elevator, Livin' on the Edge şi multe altele.

1964

Steven Tallarico (născut pe 26 martie 1948 la New York) îşi formează prima trupă serioasă, „The Strangeurs”, în Sunapee New Hampshire, unde cânta la tobe, iar Ray tabano la chitară bas. Mai târziu, Tyler schimba numele trupei în „Chain Reaction”, şi compune alături de Dan Solomon (clape, vocal). Trupa cântă cover-uri ale melodiilor formaţiilor The Beatles, The Rolling Stones, Animals şi Yardbirds.

1966

La 18 ani, Steven Tyler intră pentru prima dată în studio, alături de Chain Reaction, şi înregistrează două single-uri: „The Sun / When I Needed You” (Date) şi „You Should Have Been Here Yesterday / Ever Lovin’ Man” (Verve). În acest timp, Perry (n.10.10.1950, Lawrence, Mass) şi Hamilton (n.31.12.1951, Colorado Springs) formează un duo, „Pipe Dream”, în Sunapee, care în 1969 se extinde într-o formulă de trio, blues-band-ul „Jam Band”, împreună cu Joseph Michael "Joey" Kramer (n. 21 iunie 1950, The Bronx, New York City). Kramer era student la Berklee College of Music, şi a decis să părăsească studiile pentru a cânta în trupa nou formată.

1967 – 1968

În luna martie, Chain Reaction cântă în deschiderea câtorva spectacole The Yardbirds. Controversatul concert Yardbirds de la Anderson Theatre din New York este înregistrat şi distribuit pe piaţă – „Live Yardbirds”. În luna octombrie, Tyler, înca membru al Chain Reaction, este invitat să facă backing vocal pentru grupul The Left Banke, care lansaseră hitul „Walk Away Rene”. „Era flămând şi cânta bine, aşa că i-am dat ceva de făcut” (Tom Finn, basist, The Left Banke).

1969

Chain Reaction cântă ocazional în faţa unui public numeros, încălzind atmosfera pentru trupe precum The Byrds, The Beach Boys, sau Yardbirds cu Jimmy Page. Chain Reaction şi Jam Band căntă în acelaşi concert la Sunapee. Tyler asistă la interpretarea celebrei piese „Rattlesnake Shake” a trupei Fleetwood Mac în versiunea celor de la Jam Band. „Piesa a sunat atât de bine încât am ştiut că dacă ne-am uni forţele, am putea să obţinem acelaşi impact cu nişte cântece pe care le scrisesem ... Mi-a plăcut stilul lui Joe” (Interviu Steven Tyler pentru Circus Magazine 6/75)

1970

În vara acestui an se formează trupa Aerosmith. Proaspăta trupă este bine primită la prima apariţie publică, la un liceu din Mendon. Aerosmith cântă în faţa clădirii Uniunii Studenţilor Universităţii Boston, înţelegând că apropierea de fanii lor e un element cheie pentru succes. Membrii trupei împart un apartament pe Commonwealth Avenue din Boston: „Eram şase în trupă, unii dintre noi trăiau practic în bucătărie, mâncănd orez brun şi supă. Genul de zile când o halbă de bere era raiul pe pământ. Erau vremuri grele şi era minunat. La prânz, ne instalam instrumentele în faţa Universităţii Boston, în piaţa centrală, şi începeam să cântăm. Aşa am primit primele angajamente. N-am avut niciodată parte de prea multă publicitate în ziare şi reviste”. (Interviu Steven Tyler pentru Circus Magazine 6/75)

1971

Chitaristul Ray Tabano părăseşte trupa (aka Crazy Raymond; n. 23 decembrie 1946 in The Bronx, New York); se reîntoarce după mulţi ani ca membru al grupului, apoi Director de Marketing, perioadă în care lansează primul fan club şi se implică în dezvoltarea merchandisingului pentru trupă. Tabano e înlocuit cu Brad Whitford (23.02.1952,Winchester, Mass), chitarist cu ştate vechi în rock & roll, care cântase înainte alături de Teapot Dome, Earth, Inc, şi Cymbals of Resistance. În acest punct al carierei lor, membrii trupei Aerosmith câştigau împreună în jur de 300 USD pe noapte, se strecurau printre avize de evacuare şi furau din supermarketuri pentru a supravieţui. Fără a avea încă un contract cu o casă de discuri, se bat pentru atenţia presei locale cu nume ca J Geils şi The Modern Lovers. John O’Toole îi lasă să repete pe gratis în Fenway Theater. Îi place trupa şi îi aduce în atenţia prietenului său Frank Connoly, prima persoană care are mai mult decât o bănuială trecătoare despre potenţialul trupei. „Frank a fost primul om care a ştiut, el a fost cel care spunea că suntem pe un drum bun” - Brad Whitford.

1972

Steven Tallarico îşi schimbă numele în Steven Tyler. În vară, Aerosmith prinde un contract de 125.000 USD cu Columbia. Trupa intră în studiourile Intermedia Sound pentru a înregistra clasicul LP de debut cu acealaşi nume, „Aerosmith”, produs de Adrian Barber. Albumul a fost înregistrat şi mixat în doar două săptamani. Se va vinde în peste 1 milion de exemplare. Ocupă locul 21 în top Billboard USA şi 58 în Canada.

1973

Pe 13 ianuarie, primul album „Aerosmith”, e lansat pe piaţă de către Columbia Records. Trupa iese in turneu pentru a-l promova, cântănd în deschiderea concertelor trupelor Mott the Hoople, The Kinks, Hawkwind şi Mahavishnu Orchestra. Primul LP se vinde mai repede decăt orice alt album din Boston la epoca respectivă, şi primeşte o cronică excelentă de la Creem Magazine, cu toate că trece neobservat de presa de consum. Piesele „Dream On” / „Somebody” sunt extrase pe single. Ajunge piesa numărul 1 a anului în topul a două cunoscute posturi de radio din Boston. Ocupa locul 59 în topul lunii octombrie.

1974

În luna februarie scoate primul single, „Same Old Song And Dance’ / „Pandora’s Box”, extrase de pe cel de al doilea album „Get Your Wings” înregistrat la Record Plant din New York. Circus Magazine desemneaza „Get Your Wings” drept unul dintre albumele de top ale anului. Urmează lansarea singlelului „Train Kept a Rollin” / „Spaced” (o amintire din perioada Chain Reaction) în luna aprilie şi apoi în iunie „S.O.S. (Too Bad) / Lord of the Thighs”. Albumul Get Your Wings” este lansat pe 1 martie 1974 şi ocupă locul 74 în top Bilboard.

1975 – 1976

La începutul anului 1975, „Get Your Wings” ia aurul. În luna mai apare „Sweet Emotion” / „Uncle Salty” primul single de pe următorul album, ce ajunge în Billboard Top 40, pe locul 36. În aprilie albumul Toys in the Attic”, înregistrat în New York la Record Plant, intră în Top 20 şi urcă până pe locul 11. În Australia ocupă locul 79 şi în Canada se află pe locul 7. Din acest album s-au vândut peste 8 milioane de discuri. În septembrie apare alt single de pe album: Walk This Way” / „Round And Round” şi în noiembrie cel de-al treilea cu Toys in the Attic / You See Me Crying”. Aerosmith continuă turneele în locatii din ce în ce mai mari. Presa le acordă o atenţie crescândă. Cântă în faţa unei audienţe de 80.000 persoane în Pontiac Michigan. Revista Boston Phoenix tipareşte un număr cu Steven Tyler într-un top de dantelă neagră cu titlul „Cel mai mare produs de export al Bostonului”. Aerosmith devin cap de afiş, şi alături de Z.Z. Top şi Kiss sunt printre concertele cele mai tari din ţară.

Eram formatia Americii, eram trupa de garaj care ajunsese în vârf – cea mai tare trupa pentru petreceri. Eram aceia pe care chiar puteai să-i vezi. În anii `70, Led Zeppelin nu erau pe drum, în turneu, tot timpul. Rolling Stones nu veneau întotdeauna în oraşul tău. Noi da. Puteai conta pe noi să trecem pe-acolo”. (Joe Perry)

În februarie, alimentaţi de recentul lor succes, trupa intră în studio pentru a începe înregistrările la cel de-al patrulea album intitulat „Rocks”.  Apare în iunie Rocks”, clamat adesea ca cel mai bun album al trupei din întreaga lor carieră, iese pe piaţă şi câştigă discul de platină. Steven Tyler apare pe coperta revistei Rolling Stones în pat, dezvelindu-şi tatuajul. Piesa „Ma’ Kin” (de pe primul album), primeşte un articol de şase pagini. Aerosmith pleaca in turneul 58 City tour, în SUA. Sunt votaţi trupa ≠ 1 şi Rocks devine albumul ≠1 pentru cititorii Creem Magazine. În august respectiv septembrie apar, single-urile „Last Child” / „Combination” şi „Home Tonight” / „Pandora Box” (locurile 21 respectiv 71). În noiembrie, „Walk This Way” / „Uncle Salty” ajunge în Billboard top 10. Albumul Rocks ocupă locul 3 în USA, 45 în Australia şi 14 în Canada.

1977

La începutul lui 1977, trupa începe primul turneu în Extremul Orient, în Japonia. În luna aprilie lansează single-lul „Back in the saddle”/”Nobody’s Fault”. Trupa îşi stabileşte cartierul general într-o mânăstire cu 300 de camere, The Cenacle, pentru înregistrarea celui de-al cincilea album, Draw The Line. „60 de acri de pământ şi un mare conac. Nu ştiu cât a costat însă a fost scandalos. Am avut motociclete şi Porsche-uri şi mergeam să ne plimbăm prin împrejurimi, terorizănd pe toată lumea. Am invitat prietenii apropiaţi să tragă cu arma în zona amenajată pentru tir ... ne-am simţit foarte bine acolo”. În timp ce venea cu maşina de la studio într-o seară, Joey Kramer are un accident. În vară, Aerosmith încep cel de-al doilea turneu european, iar în luna octombrie este lansat single-ul Draw The Line. În ianuarie 1978 albumul Draw The line este lansat la Columbia Records şi câştigă discul de platină mai repede decât orice alt album Aerosmith. Trupa pleacă în turneul Draw The Line care durează până la începutul anului 1979.

1978

În vara lui ’78, împreună cu Ted Nugent, Aerosmith ţin capul de afiş al festivalului California Jam II, cel mai mare festival rock al anilor ’70 şi sunt incluşi în compilaţia festivalului. Aerosmith plăteşte cauţiunea de 3650 $ celor 52 de fani arestaţi pentru că au fumat într-o zona nepermisă în timpul unui concert în Fort Wayne, Indiana. Continuă turneul pe parcursul întregului an, turneu ce se încheie cu un show în Paradise, Boston. Înregistrările live din timpul turneului se încheagă într-un proiect video. În luna martie lansează single-ul „Kings and Queens” / „Critical Mass”, iar în luna octombrie îşi fac debutul la Hollywood în filmul lui Robert Singwood „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, în rolul „Future Villain Band” (viitoarea trupă de băieţi răi). Se lansează un materialul Live! Bootleg la Columbia Records. „Ceea ce reiese foarte clar din Live! Bootleg, este că Aerosmith este una dintre cele mai bune trupe hard rock din Statele Unite. Nu cred că şi-au propus să fie o trupă model de rock: nu au mesaje profunde care trebuie digerate, nu militează pentru cauze măreţe. Ei vor doar să fie o trupă rock and roll cool, cu rădăcinile în eroii celei de-a doua generaţii” (Billy Altman – revista Creem).

 

 

1979

Aerosmith încetinesc ritmul, după şapte ani de străbătut globul. Încep să lucreze la cel de al şaptelea album, Night in The Ruts. După mai multe disensiuni, Joe Perry părăseşte trupa şi începe un proiect personal: Joe Perry Project. Jimmy Crepso, fost membru al Flame îi ia locul lui Perry la chitara solo (în decembrie). Aerosmith iese în turneu in noua formulă, cu albumul Night in The Ruts, ce se va lansa în ianuarie 1980.

1980

Animozitatile interne se acutizeaza atunci cand Brad Whitford paraseste si el trupa. În februarie Rick Dufay îl inlocuieşte pe Whitford, care se dedică proiectului solo împreună cu vocalistul Derek St. Holmes (ex. Ted Nugent). Între timp, Aerosmith lansează albumul Greatest Hits la Columbia Records, iar Joe Perry Project debutează în lana martie cu Let The Music Do The Talking, un alubum şi un hit local care nu face prea multă vâlvă. Componeţa trupei era: Ralph Norman – vocal (înlocuit după primul album cu Charlie Farren), David Hull – bas şi Ronnie Stewart – tobe. În iunie 1981 lansează al doilea album Joe Perry Project intitulat I’ve got the Rock’n’rolls Again”, mai slab ca primul. Joe Perry reformează grupul avându-i membrii pentru un al treilea album pe: Marc Bell - voce, Danny Hargrove - bas şi Joe Pet – tobe. În ianuarie 1984 lansează Once a Rocker, Always a rocker cu care speră să revină în atenţia fanilor.

1981

Brad Whitford împreună cu Derek St. Holmes, fost membru Ted Nugent, încep înregistrările pentru Whitford / St. Holmes (cu Steve Pace - tobe şi David Hewitt - bas). Un album scos în august 1981, tot la casa Columbia, care a fost des comparat cu stilul Aerosmith. Din acest motiv, al doilea album nu a mai avut nici o şansă să fie înregistrat. Joe Perry Project lansează „I’ve Got The Rock n’ Rolls Again”, la Columbia. Recuperarea lui Steven Tyler după un accident de motocicletă se prelungeşte aproape tot anul. 

1982-1983

August – Rock Is A Hard Piece este lansat la Columbia Records. Trupa se pregăteşte de plecare în turneul „Rock Is A Hard Piece” cu Jimmy Crepso şi Rick Dufay la chitare. Turneul se prelungeşte până la începutul anului 1984. Joe Perry Project înregistrează „Once A Rocker, Always A Rocker” la M.C.A. Records. Brad Whitford se întâlneşte cu Joe Perry pentru câteva concerte live.

1984

Februarie – după o lungă perioadă de conflict intens mediatizat între Steven Tyler şi Joe Perry, cel din urmă, împreună cu Whitford, îşi vizitează foştii colegi de trupă în backstage după un show în Boston. Rănile încep să se vindece... În martie se reunesc. În aprilie anunţul oficial: Aerosmith se reuneşte în formula iniţială şi pleacă în turneu. În formula completă, încep repetiţiile la Clubul Glen Ellen Country Club din Millis, Massachussets. Lanseaza turneul Back in the Saddle. „Ştiu că toată lumea va crede că ne-am reunit pentru bani, şi bineînţeles că asta am făcut, însă, adevăratul motiv este plăcerea pe care o simţim atunci când cântăm împreună”.

1985 – 1986

Anul Nou – Aerosmith ating punctul culminant al turneului Back in the Saddle cu un show de două seri în Boston la teatrul Orpheum. În luna iulie intră în studio să înregistreze „Done With Mirrors”. În decembrie este lansat la Columbia. Cu o lună ami înainte, lansaseră primul single „Sheila” / “Gypsy Boys”. Aerosmith lanseaza un nou turneu de promovare al noului album. Aerosmith intră din nou în topuri după 6 ani, cu o piesă în colaborare cu Run-DMC, re-make al Walk This Way, piesă care a răsunat în cluburi şi pe MTV ani la rând. Albumul este cotat bine de critică şi iubit de fani. Un efort de revenire care este bine concretizat în substanţa rock a albumului. Şi desigur, apreciat.

1987

Aerosmith lanseaza cel de-al noulea album, „Permanent Vacation”, în luna august. Triplu premiat cu discul de platină, albumul îi reinstaurează pe Aerosmith pe poziţia cuvenită atât în industrie, dar mai important, în urechile şi inimile fanilor. În octombrie lansează single-ul „Dude (Looks Like a Lady)” / “Simoriah”.

1988

În aprilie 1988 lansează un nou single de pe precedentul album, “Angel” / “Girl Keeps Coming Apart”, iar în iunie “Rag Doll” / “St. John “. În septembrie, trupa câştigă primele premii MTV Music Awards pentru cel mai bun videoclip şi cea mai bună reprezentaţie pe scenă într-un videoclip, cu piesa „Dude Looks Like A Lady”.Rag Doll” si „Angel” ii urca pe Aerosmith pe locul 3 in topul Billboard, cu single-ul Dream On – varianta nouă.

1989

În luna august lansează primul single de pe albumul nou, „Love in An Elevator” / “Young Lust”. În septembrie, albumul cu numărul 10, Pump, câştigă mai multe discuri de platină şi urcă pe locul 5 în topuri. Sunt nominalizati la premiile MTV pentru cel mai bun videoclip heavy metal – Rag Doll. Se lansează lungmetrajul „The Making Of Pump”. Se lansează „Things That Go Pump In The Night”.

1990

Aerosmith îşi ia o binemeritată vacanţă şi încep să scrie la următorul material. „What It Takes” urcă pe locul 9 în topuri. Trupa susţine un concert „secret” într-un club din Londra. Jimmy Page urcă şi el pe scenă pentru 6 piese. În aprilie (re)lansează single-ul „Rag Doll” / „Simoriah” urmat în august de „The Other Side” / “My Girl”. În luna septembrie, Aerosmith primeşte două premii MTV Music Awards pentru cel mai bun clip metal / hard rock şi premiul publicului pentru „Jeanie’s Got a Gun”.

1991

Aerosmith semnează un contract cu Sony Music. Primesc un premiu Grammy pentru „Jeanie’s Got a Gun”. Lanseaza Pandora’s Box – un set de 3 CD-uri la Sony Music important pentru colecţionari (mari hituri, piese demo, rarităţi, piese live, piese de suflet, şi un booklet ce conţine fotografii inedite, o biografie şi amintiri ale membrilor trupei despre piese din timpul înregistrărilor). Apar în serialul The Simpsons. Aerosmith sunt introduşi în Boston Garden Hall Of Fame. În luna septembrie, Aerosmith cîştigă MTV Music Awards.

1992

Câştigă premiul Outstanding Rock Band şi Best video la premiile Boston Music Awards.

1993

Se lansează single-ul „Livin’ on the Edge” / “Don’t Stop” / “Flesh şi albumul nou “Get A Grip”, întră direct No. One în topuri, înregistrând vânzări record de 5 milioane de exemplare. Câştigă premiul Viewer’s Choice la MTV Music Awards pentru “Livin’ On The Edge”. Topul Billboard este cucerit de hiturile Cryin’, Crazy si Amazing, aceste frumoase balade rock făcând înconjurul lumii... Să amintim trupa: Steven Tyler (vocal, pian, muzicuţă), Joe Perry (chitară electrică), Brad Whitford (chitară electrică), Tom Hamilton (bas), Joey Kramer (percuţie). Vânzări record şi pentru single-ul din octombrie: “Cryin’“/ “Walk on Down”. În noiembrie apare “Amazing” / “Fever”.

1994

În luna mai apare single-ul „Crazy” / „Goota Love It”. Turneul “Get a Grip” are ca destinaţii America de Nord, Canada, Europa şi Japonia. Cryin’ este votat ca cel mai iubit videoclip al tuturor timpurilor de către publicul MTV. Căştigă numeroase premii: cel mai bun clip, cel mai bun clip al unei trupe, premiul publicului, toate pentru Cryin’. Primesc People’s Choice Award şi premiul American Music Awards. În octombrie apare „Crazy” / “Blind Man”, iar noiembrie apre compilaţia Big Ones ce conţine multe din hiturile din ultimii 10 ani (Geffen Records).

1995-96

Primesc cel de-al treilea Grammy pentru Crazy.

1997

În martie apare single-ul „Fallin’ In love (Is Hard on The Knees)” / “Fall together şi albumul Nine Lives. Debutează pe locul 1 în topul Billboard. Se lansează turneul mondial în Newcastle, Anglia. În primele 4 săptămâni de la lansare, albumul câştigă discul de platină în 6 ţări. Câştigă premiul Best Rock Video pentru Fallin’ In love (Is Hard on The Knees). Un album bun care ar fi putut deveni albumul lor de blues ... dar fiindcă, Eric Clapton tocmai înregistrase „From the Cradle, cu un aşa mare suces...

2000

În aprilie încep înregistrările la “Just Push Play” şi în luna august - finalizeaza piesa Jaded. În luna octombrie, Aerosmith contribuie la piesa “Angel’s Eye”, inclusa pe coloana sonoră de succes a blockbusterului Charlie’s Angel.

6 ianuarie 2001

Apar la Premiile American Music Awards şi debutează cu single-ul “Jaded de pe noul album „Just Push Play”. Apariţia lor este cu atât mai spectaculoasă cu cât sunt acompaniaţi şi de Cirque Du Soleil. Sunt premiaţi cu trofeul International Artis Award.

28 ianuarie 2001

Susţin un concert în pauza de la Superbowl, împreuna cu N Sync, Britney Spears, Mary J. Blige şi Nelly, unde cântă “Jaded” şi “I Don’t Wanna Miss A Thing”.

28 şi 31 ianuarie 2001

Înregistrează videoclipul pentru Jaded.

6 Martie 2001

Se lansează “Just Push Play”, care debutează pe locul 2 în topul Billboard. Primul single este Jaded, al doilea “Fly Away”, iar al treilea e “Sunshine”. Petrecerea de lansare a albumului, programată să aibă loc în Virgin Mega Store în New York este anulată din cauza condiţiilor meteo. În schimb, Aerosmith apare în aceeaşi zi la TRL, pe MTV în timp ce livrau albumul unui magazin din Massachusets. Versiunea japoneză a albumului conţine “I Don’t Wanna Miss A Thing” şi “I Won’t Let You Down”.

17 Martie 2001

Aerosmith înregistrează cea de-a patra apariţie la Saturday Night Live.

19 Martie 2001

Aerosmith sunt incluşi în “Rock And Roll Hall Of Fame” în New York. Ceremonia a avut loc la hotelul Waldorf Astoria şi a fost prezentată de Kid Rock. Acesta din urmă împreună cu Aerosmith au cântat “Sweet Emotion”.

20 Martie 2001

A doua zi după ce au cântat împreună pe scenă, Kid Rock împreună cu Aerosmith înregistrează o nouă versiune Just Push Play.

4 Aprilie 2001

Aerosmith lansează MTV Japonia şi susţin un concert live în Tokyo.

12 şi 13 Mai 2001

Înregistrează videoclipul pentru “Fly Away”, în regia lui Joseph Kahn (U2), cu Jessica Biel în rolul principal.

28 Mai 2001

Steven Tyler cântă imnul naţional la Indianapolis 500 (eveniment sportiv cu o audienţă uriaşă). Primeşte critici pentru că a schimbat cuvintele ultimului vers.

6 Iunie 2001

Turneul “Just Push Play” începe din Hartford CT. Biletele se epuizează imediat (la exact 3 luni de la lansarea albumului).

25 Iunie 2001

Susţin o conferinţă de presă să anunţe asocierea cu Dodge pentru o campanie ce va include melodii de pe “Just Push Play”.

13 iulie 2001

Kid Rock şi Pamela Anderson urcă pe scenă împreună cu Aerosmith în Detroit pentru a cânta “Sweet Emotion”.

August 2001

Înregistrează noul clip pentru Sunshine.

Septembrie 2001

Aerosmith se întoarce pe scena în Atlanta, Georgia după ce a anulat 3 concerte pe fondul tragediei de la 11 septembrie. Este printre primele trupe care reiau concertele live.

2002

Februarie - Încheie turneul “Just Push Play” cu 6 show-uri în Japonia. Joe Perry şi Steven Tyler se retrag în Maui şi scriu “Girls Of Summer” şi “Lay It Down”. În luna iunie înregistrează videoclipul pentru “Girls Of Summer”. Lansează materialul “O Yeah Aerosmith”. În luna august, încep turneul Girls of Summer în Holdmei, NJ. În octombrie, Steven Tyler primeşte premiul Vogue VH1 Rock Style Award.

2003

Steven Tyler îi prezintă pe AC/DC la introducerea în Rock and Roll Hall of Fame. În august – Aerosmith pleacă în turneu alături de trupa KISS. În luna noiembrie, Steven Tyler primeşte distincţia Stevie Ray Vaughan Sobriety Awarness Award.

2004

În martie albumul “Honkin’ On Bobo” este lansat la Columbia Records. În iunie se lansează  videoclipul “Cryin’” filmat pentru filmul Be Cool. În noiembrie, se lansează DVD-ul “You Gotta Move” la Columbia Records.

2005

Joe Perry lansează în luna mai albumul “Joe Perry” la Columbia Records.

Discul dublu “Rockin The Joint”, este lansat în octombrie la Columbia Records. Aerosmith pleacă în turneul cu acelaşi nume, avându-l pe Lenny Kravitz în deschidere. Din septembrie se lansează turneul Route All Evil împreună cu Montley Crue în Columbus, Ohio.

2006

În martie, turneul Rockin The Joint se încheie în Hard Rock, West Hollywood, Florida. Vara trupa lucrează la un nou album, mai târziu intitulat Devil’s Got a New Disguise. În luna septembrie, deschiderea oficială a turneului Route All Evil in Columbus Ohio.  În luna octombrie, Devil’s Got a New Disguise – albumul de hituri Aerosmith este lansat. Turneul Route All Evil se încheie în Sacramento, California.

2007

Turneul World Tour 2007, început în aprilie, debutează la Sao Paolo, în Brazilia. Tom Hamilton se alătura turneului, recuperat după o suferinţă la gât. Pe durata tratamentului el fusese înlocuit de David Hull. Turneul a inclus şi locaţii în premieră: Dubai, India, letonia, Estonia, Rusia. În luna iunie, Aerosmith sunt inclusi pe Walk Of Stars din Munchen, Germania. În septembrie, se încheie turneul World Tour în Chicago. Joe Perry susţine apariţii solo în Boston şi New York.

2010

Este anunţat primul concert la Bucureşti. AEROSMITH, “Loaded, Ready To Rock Tour”, 18 iunie 2010, ROMEXPO în parcarea B. Alte locaţii din acest turneu: (17 mai 10) Caracas, Venezuela; (20 mai 10) Bogota, Columbia; (22 mai 10) Lima, Peru; (25 mai 10) Santiago, Chile; (10 iunie 10), Solvesborg, Sweden; (13 iunie 10) Donnington, England; (15 iunie 10) London, England; (18 mai 10) Bucharest, Romania; (20 iunie 10) Athens, Greece; (23 iunie 10) Nijmegen, Netherlands; (25 iunie 10) Dessel, Belgium.

COCKED, LOCKED, READY TO ROCK TOUR!

Discografie:

CD

1973   Aerosmith****                          Columbia
1974   Get Your Wings*****                 Columbia
1975   Toys in the Attic*****                 Columbia
1976   Rocks *****                                   Columbia
1977   Draw the Line                            Columbia
1978   Live Bootleg                              Columbia
1979   Night in the Ruts                        Columbia
1982   Rock in a Hard Place                   Columbia
1985   Done with Mirrors****                Geffen
1987   Permanent Vacation****             Geffen
1989   Pump*****                                     Geffen
1993   Get a Grip****                                Geffen
1997   Nine Lives***                            Columbia
1998   A Little South of Sanity (Live)       Geffen
2001   Just Push Play                             Columbia
2004   Honkin' on Bobo****                   Columbia
2005   Rockin’ the Joint                         Columbia

DVD & Videos

1987   Video Scrapbook                         Sony Music Distribution
1988   Live Texas Jam '78                      Sony Music Distribution
1990   Things That Go Pump                   Geffen
1990   The Making of Pump                    SMV
1994   Big Ones You Can Look At            Geffen
2004   You Gotta Move [Clean] [live]        Legacy
2004   You Gotta Move [DVD/CD] [live] Columbia
2006   Permanent Vacation: Live             Masterplan
2007   In Performance [live]                    Hurricane Records
2007   Videobiography                           Classic Rock Legends Ltd.
2007   Pumping Angel Unauthorized          Audiovisual
2008   Live in Philadelphia                        Immortal
2008   Masterpieces                              Ultimate Review
2008   The Broadcast Archives                Amp Records
2008   Live in Japan                              Mc
2008   Live On Air                                 Insidee Sets

Compilaţii

1991   Pandora’s Box*****                        Sony
1994   Big Ones*****                              Geffen

Radu Lupaşcu
2 aprilie 2010

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Transilvania Blues Fest.jpg

Afis_Tusnad 2022b.jpg