Arta Sunetelor

 

Comunicat de presă:

Artasunetelor.ro lansează miercuri 19 februarie 2014, primul ei volum tipărit. Lansarea cu cântec se va produce la SOCIETY PUB (str. Dianei nr. 11). Ora de începere a conferinţei de presă este 18.00, după care, începând cu ora 20:30, ne vom bucura alături de voi, de concertul live susţinut de trupa BASORELIEF! Preţ bilet eveniment: 20 lei. (Respect pentru artişti!)

Arta Sunetelor are un cuprins deosebit de atractiv, cu texte de referinţă, nepublicate în spaţiul virtual: “Cine dădea muzică la toată România?” (Florin Silviu Ursulescu), “Pietre rostogolite pe islaz” (Dumitru Ungureanu), “Scurtă istorie a chitarei electrice” (Gabriel Petric), "Team of sounds" (Denis Dinulescu), “Rock sub seceră şi ciocan” (Nelu Stratone), “Crâmpeie de suflete” (Ioan Big), “Mini istoria muzicii country” (Ovidiu Moldovan), "Remember the 60's" (Mircea Giurgiu), “Doinind pe lângă blues” şi multe altele etc,… Alături de redactorii revistei noastre, printre invitaţii acestei ediţii se numără: Radu Paraschivescu, Teodora Ionescu, Marius-Christian Burcea, Costin Grigoraş şi Emil Răducanu. Nu ne lipsesc fotografiile şi caricatura cu personalitate semnate Iulian Ignat, Gabriel Olteanu, Miluţă Flueraş şi Cristian Topan, Eduard Mattes. Cartea Arta Sunetelor, format 110/160 mm, are 444 pagini din care 66 sunt fotografii color. Preţul unui exemplar este de 58,9 lei. Această antologie a apărut sub egida Mitologiilor Subiective şi o puteţi achiziţiona la acest eveniment în limita stocului disponibil.

Basorelief

Născută în toamna anului 1977, la spectacolul anual de deschidere a Clubului A, grupul BASORELIEF revine după mai bine de 30 de ani în formula: Eduard Bălaşa (chitară), Relu Biţulescu (tobe) şi Iulian "Mugurel" Vrabete (chitară bas), împreună cu noul coleg Dan Stesco "PolyMoog" (claviaturi). Au cochetat de la început cu rock-ul progresiv instrumental, reuşind să dezvolte o identitate proprie, unicat în muzica românească. Basorelief vă invită (din nou) la audiţia unei muzici distincte, dinamice şi delicate deopotrivă.

Trupa Basorelief este unicat în lumea muzicală românească, instrumental fusion cu chitara bas în plim plan. La ce v-aţi gândit când aţi revenit pe piaţa muzicală?

Mai întâi ne-am gândit la anii frumoşi ai începutului, când eram cu toţii studenţi şi descopeream o lume în care exista o apetenţă pentru muzicile mai complicate. Şi atunci, ca şi astăzi, orice instrumentist care progresează în interpretare îşi doreşte să cânte o muzică capabilă să-i pună la încercare posibilităţile. Apoi ne-am gândit că din tot ce am făcut atunci au rămas fixate doar două, poate trei piese. Şi în cele din urmă ne-am gândit că viaţa e scurtă şi că ar fi păcat să nu ducem la capăt ceva ce ne stă în putere să facem. Cu ocazia aniversării a 42 de ani de Festival Club A, am găsit şi motivul. Nu suntem o trupă de superinstrumentişti, nu vrem să demonstrăm tehnici uluitoare, vrem să propunem o anumită atmosferă şi un anumit sound, altceva decât s-a auzit în ultima vreme, ceva poate atât de vechi că devine extraordinar de nou. Şi, bineînţeles, ne gândim că de puţine ori viaţa îţi dă şansa să mai faci încă o dată ceva care ţi-a plăcut foarte mult. (interviu cu Mugurel Vrabete)

Radu Lupaşcu
redactor-şef

Relaţii şi confirmare prezenţă la: radu.lupascu@gmail.com, 0724.663.786.

Rezervare loc la masă: 0785 2626 26 sau 0785 2626 25

Important pentru fumători! Pe parcursul desfăşurării evenimentului fumatul nu este permis, dar fumătorilor le-am destinat o încăpere special amenajată pentru minutele de pauză. Mulţumim!

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Transilvania Blues Fest.jpg

Afis_Tusnad 2022b.jpg