Arta Sunetelor

 

9 mai 2019

Pentru unii 9 mai o fi ziua Europei, pentru alții o fi Victoria contra Germaniei, dar pentru mulți dintre noi e data nașterii lui Cornel Chiriac.

În 2019 ar fi împlinit 77 de ani, așa că am convocat suflarea ”chiriacistă”, ca în fiecare an, prin sms și email, joi 9 mai 2019, la cimitirul Reînvierea. La ora 12 am început să ne adunăm lângă mormânt și în scurt timp în ”minutul de aur” am atins audiența maximă de 14 persoane, mai puține ca anul trecut, dar vremea amenințătoare a descurajat mulți prieteni. Au apărut însă și doi ”debutanți”, aflați pentru prima oară aici: Vintilă Dăscăliță și Gabriel Bonea (venit special de la Brăila !). N-au lipsit: Laurean Buta (decanul de vârstă, deplasat cu trotineta electrică), Sandu (Mick Jagger de Obor), Ștefan Mardale (de la formația Cri Gri), Florin Dragomir cu prietenul... tot Florin, Viorel Nistor, Costică Zdrobiș. A adus cozonac, vin și un drapel vechi românesc Cristian Neagoe Mateescu, iar Paul Ionescu a întins pe placa unui cavou tăvi cu  bucate (pârjoale, murături, chec, vin, pâine, ba chiar și pahare și șervețele). A lipsit asistentul nostru foto-video Mihai Forsea, dar sectorul video a fost reprezentat cu aplomb de Liviu Zamora și Nini Vasilescu.

Am aprins candele, am pus flori, am făcut fotografii individuale și de grup, am ascultat muzică la radio alarockfreeeurope, postul de radio pe internet înființat de Paul Ionescu. El chiar a ținut un discurs supărat că demersurile sale nu sunt sprijinite mai consistent de grupul nostru, dar câteva glasuri l-au asigurat că vom fi mai aproape de el pe viitor. În final, am rostit o scurtă alocuțiune optimistă și încurajatoare, spre mai bine.

CC 9 mai 2019.jpg

Florin-Silviu Ursulescu
13 mai 2019

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Transilvania Blues Fest.jpg

Afis_Tusnad 2022b.jpg