Arta Sunetelor

Bluescore impromptu

Evoluţia pozitivă a trioului Pop – Kuşak - Hoefer a depăşit orice aşteptări. Atât publicul venit aseară la Pub Universităţii, cât şi cadrul generos al clubului au contribuit la reuşita unei seri Impromptu. Muzicienii se simt bine aici, publicul a rezonat binefăcător şi asta le-a insuflat două reprize de Fusion de nivel occidental. Trecuse mai bine de 1 an de precedenta noastră întâlnire şi ne aşteptam la o eminentă revenire, însă cea de aseară a fost într-adevăr spectaculoasă!

Afis Bluescore Pub 2022.jpg

Doar o frază despre concertul Bluescore de aseară din Pub Universităţii (care se va repeta luni, 11 iulie 2022, în clubul Quantic): setlist-ul cuprinde în special piese proprii, dacă am reţinut bine majoritatea compuse de Raul, iar genul muzical s-a deplasat (spre bucuria mea) de la blues-rock spre fusion. Cu alte cuvinte, de la 220 V veţi fi branşaţi la 380 V, cu unele pauze (mici) de respiro în blues.” (Radu Birişteică)

La cele spuse de Radu, doar o mică completare am, acel respiro este scris sau adăugat de Hanno. Deh, liderul Nightloses nu se dezminte! Pentru cei ce aud prima oară de numele Bluescore, mă simt nevoit să prezint componenţa: Liviu Pop (baterie), Raul Kuşak (orga Hammond) şi Hanno Hofer (chitara/voce). Pentru prima dată, Liviu a anunţat cu bucurie că în această toamnă, fanii se vor putea bucura de un material înregistrat oficial. Bluescore este un proiect de blues iniţiat de bateristul american de origine română, Liviu Pop. Un trio dinamic al cărui repertoriu este compus din piese proprii, dar şi compoziţii clasice de jazz, blues, funk şi soul. În concerte, membrii trioului ne tonifică reconfortant cu versiuni inedite, de multe ori provocate de starea momentului respectiv şi, bineînţeles, de locul de desfăşurare. Din proprie experienţă, vă pot spune că nu am văzut două show-uri identice.

Setlist Bluescore 2022.jpg

Unicitatea acestu trio este dată de sunetul inconfundabil al orgii Hammond, un excelent instrument cu valenţe reproductive nobile. Profesionalitatea, dinamica şi ingeniozitatea cu care Raul Kuşak reuşeste să stârnească acest complex instrument, fac din acest proiect o experienţă sonoră unică, irepetabilă. Mai trebuie să amintesc că, atât trioul Bluescore, cât şi membri săi sunt prezentaţi pe larg în cartea bluesului românesc, Blues Made in Romania.

Radu Lupaşcu

7 Iulie 2022

Bluescore Pub 2022.jpg

Urban Blues Fest

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis-JIMI-final-portrait.jpg

Afis Brezoi 2023.jpg

Porcupine Tree 2022.jpg

Jazz Bran 2023.jpg

Afis Sighisoara.jpg