Arta Sunetelor

 

CHITARISTA LUI MICHAEL JACKSON, BASISTUL LUI STEVE VAI ŞI BATERISTUL LUI FRANK ZAPPA ÎN PREMIERĂ LA BUCUREŞTI

Afis_BHW.jpgJennifer Batten, Stuart Hamm şi Chad Wackerman au pus bazele unui supergrup care va susţine un turneu în Europa, cu o oprire la Bucureşti în clubul Tribute (Calea Victoriei 118). Concertul va avea loc pe data de 26 martie 2015 fiind primul eveniment din seria Music Masters Live.

Deşi în anii ‘80 Liga I a chitariştilor-viteză era dominată de bărbaţi, totuşi o femeie a reuşit să-şi facă loc printre ei. Absolventă a prestigiosului GIT (Guitar Institute of Technology) Jennifer Batten (n. 25 noiembrie 1957) a făcut parte din mai multe trupe şi a fost remarcată de muzicienii timpului, însa marea sa reuşită a reprezentat-o cooptarea (dintre peste 100 chitarişti prezenţi la casting) în trupa de acompaniament a Regelui Pop – Michael Jackson – pentru turneul Bad. Profesionalismul său i-a asigurat continuitatea în această poziţie pentru încă două turnee: Dangerous şi HIStory. Celor 10 ani de colaborare cu Michael Jackson i-au urmat 3 ani alături de Jeff Beck alături de care a fost în turnee şi a înregistrat două albume. În cariera ei solo, Jenniffer a lansat 3 albume şi a scris două cărţi de muzică(Two Hand Rock şi The Transcribed Guitar Solos of Peter Sprague).

Prin opera sa inovativă ca şi artist solo ca şi prin contribuţiile în calitate de colaborator al lui Joe Satriani şi Steve Vai, Stuart Hamm (n. 8 februarie 1960) s-a impus ferm drept unul dintre cei mai influenţi basişti electrici din ultima jumătate de secol. Extinzând funcţia non-tradiţională a bas-ului electric revoluţionată în prealabil de Jaco Pastorius şi Stanley Clarke în anii ‘70, Hamm a contribuit la reformularea conceptului contemporan de instrument neacompaniat prin utilizarea tehnicilor de tapping şi slapping polifonic folosind ambele mâini. Hamm a fost totodată primul basist care a creat propriul Signature Model Electric Bass cu Fender, dar şi sunete şi echipamente pentru branduri ca Hartke, Warwick, Zoom şi Korg. A lansat şase albume aclamate de critici şi a primit de mai multe ori titlul de “Cel mai bun basist de rock” respectiv “Cel mai bun basist de jazz” din partea multor publicaţii de specialitate.

Un extrem de dotat baterist de jazz şi rock, cariera lui Chad Wackerman (n. 25 martie 1960) a început în 1978. Prima realizare de excepţie a fost colaborarea timp de 7 ani cu Frank Zappa, alături de care a făcut turnee în Europa şi USA şi a înregistrat 26 albume. De atunci a mai colaborat (apărând şi pe albumele lor) cu artişti renumiţi ca Barbra Streisand, Steve Vai,Allan Holdsworth,Andy Summers, Men At Work, Dweezil Zappa, John Patitucci şi alţii. A lansat patru CD-uri în nume propriu şi un DVD, cu recenzii de excepţie din partea criticilor.

În premieră, aceşti trei virtuozi ai instrumentelor personale au creat un nou proiect sub forma unui super grup sub titulatura Batten/Hamm/Wackerman care va susţine în primăvara acestui an un prim turneu în Europa. Concertul de la Bucuresti deschide seria Music Masters Live – reprezentată de evenimente ale căror protagonişti vor fi artişti de cel mai înalt calibru din rock, jazz sau muzică clasică, performeri care au atins cel mai înalt nivel de virtuozitate cu instrumentele lor.

Biletele au fost puse în vânzare începând cu 14 ianuarie 2015 şi au preţuri cuprinse între 66 şi 88 lei până pe data de 25 martie (inclusiv). Pe 26 martie 2015 (la intrarea în club) biletele vor avea preţuri cuprinse între 77 şi 110 lei. Acestea pot fi procurate din reţeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Telekom, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Concertul este organizat de Star Management sub egida Romanian Music Institute (RMI).

Star Management este o companie înfiinţată în anul 2004. De la înfiinţare, compania s-a axat pe proiecte inedite: a lansat primul site de booking online din România (ImpresarOnline), primul concurs privat de compoziţie din România (Battle Of Songs), primul curs privat de Impresari Artistici şi Organizatori de Spectacole. A coordonat promovarea unora dintre cele mai importante concerte internaţionale din România (Bon Jovi, Festivalul Sonisphere, Steve Vai, Patricia Kaas, Guns’N’Roses, prima ediţie Rock The City etc) şi s-a ocupat de managementul şi promovarea unor nume din prima ligă a artiştilor români precum Sistem, Mandinga sau Holograf. Începând din 2011, echipa Star Management a coordonat pentru Asociaţia Star Education organizarea celui mai important turneu de festivaluri dedicate promovării turismului istoric în România – „Pro Istoria Fest”.

Contact: Anca Lupeş (anca.lupes@starmanagement.ro)

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Transilvania Blues Fest.jpg

Afis_Tusnad 2022b.jpg