Arta Sunetelor

 
Cariera lui Esbjörn Svensson se încheie la doar 44 de ani!

Sâmbata 14 iunie a.c. a murit Esbjörn, într-un accident de scufundare. Potrivit presei suedeze, Esbjörn Svensson făcea scufundări împreună cu un grup de persoane, însoţit de un instructor, în Marea Baltică, şi la un moment dat a dispărut. El a fost ulterior găsit pe fundul apei, grav rănit, şi a fost transportat la spital cu elicopterul, dar nu a supravieţuit. Poliţia suedeză a deschis o anchetă asupra accidentului. E de presupus ca de pe internet se pot afla amanunte. Câteva cuvinte se găsesc şi pe pagina de pornire a site-ului casei de discuri, www.actmusic.com.

Cei care îi cunosc muzica, cei care l-au şi întâlnit la memorabilul concert de la Timişoara din decembrie 2006, cei care apreciază curentul modern din jazz-ul european vor şti cât de grea este această pierdere. Cine doreste să trimită condoleanţe o poate face prin intermediul office@andante.ro, iar în engleză, vă rugăm la www.actmusic.com către agenţia de impresariat a artistului info@hopper-management.com sau direct pe situl trio-ului E.S.T. Esbjörn Svensson Trio www.est-music.com

Muzicianul de jazz suedez Esbjörn Svensson, un obişnuit al festivalurilor de peste tot globul, aborda o multitudine de genuri şi se bucura de un public mult mai larg decât cel al simplilor amatori de jazz. A fost "cea mai importantă figură a muzicii jazz din ultimul deceniu", a subliniat managerul Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.), Burkhard Hopper, aflat la Munchen. Acesta a mai adăugat că influenţa lui Svensson este comparabilă cu cea a lui Miles Davis. Trio-ul E.S.T. era compus din pianistul şi compozitorul Esbjörn Svensson, toboşarul Magnus Öström şi basistul Dan Berglund şi a înregistrat 12 albume de la formarea lui, în 1993, fiind apreciat atât de publicul, cât şi de criticii din Europa şi Statele Unite. E.S.T. a primit mai multe recompense, printre care se numără premiul Révélation Internationale la Victoires du Jazz, Franţa, în 2003. Un nou album este imprimat şi era gata de lansare sub numele Leucozyte.

Radu Lupaşcu

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Pink Martini 2017.jpg

Afis_Omara 85.jpg

Afis_Gianna Nannini.jpg

Afis_Varekai.jpg

Afis_Dalaras.jpg

Afis_Marc Ribot 2017.jpg

Afis_Diego El Cigala.jpg

Afis_Deep Purple 2017.jpg

Afis_Al di Meola 2017.jpg

Afis_Rabih Abouh-Khalil.jpg

Afis_Patricia Kaas 2017.jpg

Afis_Evanescence.jpg

Afis_Rockstadt 2017.jpg

Afis_Festival Enescu 2017.jpg

Afis_Hiromi.jpg