Arta Sunetelor

Dincolo de blues Marcian Petrescu are bluesul în sânge!

Aproape fără să gândesc, am emis această propoziție deunăzi, într-o discuție amicală, venind vorba despre magnificul „vrăjitor” al muzicuței. Observația, ca un adevăr înțeles de la sine, s-a coagulat în mintea mea de-a lungul sfertului de veac de când îl știu pe Marcian. Unii au bluesul în palme, alții în gură, majoritatea în suflet............continuare.


GRAIUL GRAIURILOR

M-am numărat printre privilegiaţii auditori – fani – care au avut şansele de a urmări la Muzeul Naţional al Literaturii Române (în seara de 18 ianuarie a. c.) şi în primitorul local & club „La Cave de Bucarest” (în 25 martie) două recitaluri-eveniment susţinute de insolitul trio vocal-instrumental ce poartă edificatorul generic „GRAIU”. Denumit iniţial „Alina Ciolcă & Band”, acest valoros combo îi alătură într-un demers artistic fără egal pe protagonista ...........continuare.


Dependent de blues

Membru fondator al grupului Trenul de Noapte, muzician instrumentist (muzicuţă), cel mai bun instrumentist de gen din România. Profesor de muzicuţă, tehnician reparator, customizer de muzicuţe şi om de radio. Ascultă blues de la vârsta de 12 ani! S-a născut sub semnul Capricornului, pe data de 1 ianuarie 1974, în Buşteni, jud. Prahova. A început studiul muzicuţei ca autodidact în anul 1996, iar între 1998 şi 2000 a condus, în oraşul Oneşti, prima sa formaţie numită Blues Syndicate. ...........continuare.


„Cred că abia acum încep să devin cu adevărat hippie.”

Valerian Răcilă s-a născut la 13 mai 1953, la Iași, a copilărit la Vatra Dornei, a mai locuit la Botoșani și s-a stabilit la Sighișoara, unde domiciliază în prezent. A absolvit Facultatea de Psihologie-Sociologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, după care a fost actor la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, între anii 1979 și 2002. Cântă blues încă din liceu și a editat două albume, fiindu-i atribuit supranumele „SirBlues”. Despre fenomenul hippie, care a luat ființă în Statele Unite la începutul anilor ’60 și apoi s-a răspândit în multe țări, mi-a vorbit într-un interviu realizat la 5 februarie 2000, la Botoșani..............continuare.


Blues Made în Romania!

Ediţia a doua a cărţii bluesului românesc, Blues Made in Romania, se prezintă în două volume, format 130 / 200 mm, color, 814 pagini, preţ 160 lei! Aşadar, în mai puţin de două luni, prima ediţie a Blues Made in Romania, care a văzut lumina tiparului pe 24 februarie 2022, dată malefică pentru vecinii ucrainieni -, s-a epuizat! A doua ediţie, revăzută şi adaugită, are 22 de pagini în plus, actualizări de date şi noi fotografii de la concerte şi festivaluri.............continuare.


Bluescore impromptu

Evoluţia pozitivă a trioului Pop – Kuşak - Hoefer a depăşit orice aşteptări. Atât publicul venit aseară la Pub Universităţii, cât şi cadrul generos al clubului au contribuit la reuşita unei seri Impromptu. Muzicienii se simt bine aici, publicul a rezonat binefăcător şi asta le-a insuflat două reprize de Fusion de nivel occidental. Trecuse mai bine de 1 an de precedenta noastră întâlnire şi ne aşteptam la o eminentă revenire, însă cea de aseară a fost într-adevăr spectaculoasă!.............continuare.

Radu Lupaşcu
7 Iulie  2022


Cumpătare şi bun simţ muzical la Gastro Blues Fest 2022

Prin reprezentanţii săi, revista virtuală Arta sunetelor a reuşit să ajungă şi la a treia ediţie a festivalului de blues de la Băile Tuşnad. Un eveniment local de bună inspiraţie, născut în pandemie, pentru locuitorii zonei şi vilegiaturişti. Anul acesta, consătenii, invitaţi (în mod) gratuit de organizator, prin vocea noului prezentator, în persoana carismaticului Berti Barbera, au lipsit nejustificat.Vremea a ţinut (în cea mai mare parte) cu noi, doar câţiva nori s-au năruit sâmbătă în frisoane intense, dar cu durată redusă...............continuare.

Radu Lupaşcu
26 Iunie 2022


Burnin' Blues la Gastro Blues Fest

Timişoara a dat rockului românesc încă o trupă rock de calibru, Survolaj. Alături de Phoenix şi Cargo, fiecare cu câte o formulă rock bine definită, Survolaj a oferit fanilor hippie o nouă faţeţă a libertăţii de expresie a acestui gen muzical.O combinaţie pătrunzătoare de muzică şi poezie, un dinamism ritmic bine potrivit, şi, nu în ultimul rând, o tehnicitate ireproşabilă. O putem numi trupa retro-cult a generaţiei lui Daniel-Silvian Petre, vocea şi atitudinea unui grup unicat în istoria mioritică a rockului de la noi..............continuare.

Radu Lupaşcu
7 Iunie 2022


Soul Serenade la Băile Tuşnad

Trio-ul Soul Serenade îmbină stiluri şi estetici din tradiţia Statelor Unite, de la bluesul de la finele sec. XIX până la începuturile tradiţiei de jazz şi swing din anii '30. În martie 2013, Soul Serenade a obţinut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind şi prima participare a României la acest festival/concurs.............continuare.

Radu Lupaşcu
3 Iunie 2022


Florin Giuglea e Dependent de Blues la Gastro Blues Fest!

Erau anii de glorie ai clubului Big Mamou. Pentru cine vrea să recunoască, Big Mamou a dus singur stindardul bluesului ani de-a rândul, a lansat majoritatea trupelor de blues existente şi în prezent, şi-a legat numele de circuitele şi turneele unor mari muzicieni şi a rămas în amintirea fanilor ca un loc special, unic, în care spiritul, taina şi bucuria cântecului erau prezente seară de seară, concert după concert..............continuare.

Radu Lupaşcu
1 Mai 2022


Un duo formidabil, în premieră, la The Pub Universităţii

Doi muzicieni experimentaţi, cu o solidă activitate în arealul bluesului mioritic, Eugen Caminschi (chitară; Sorin Chifiriuc & Electric Red Roosters, Weinberger Blues Machine, Black Cat Bone, Oxigen, Mircea Vintilă, Alexandru Andrieş, VH2 , Vama Veche, Vama) şi Bogdan Bogy Nagy (voce, muzicuță; Pro Musica, Oxigen, Crossroads, Burning Table, Burnin’ Blues), au pus prima piatră de temelie a duoului Eugen & Bogy Acustic, la The Pub Universităţii, cea mai nouă şi ospitalieră reşedinţă a bluesului bucureştean, gazda primului festival dedicat bluesului din capitală, Urban Blues Fest – Spring Edition .............continuare.

Radu Lupaşcu
21 Aprilie 2022


Trupe româneşti la Tuşnad Gastro Blues Fest 2022

În episodul de astăzi, vom promova din nou trupa Bluemans, o trupă tânără în spaţiul mioritic al bluesului românesc. Quartetul Bluemans este format din: Adrian Tetrade (tobe), Alin Neagoe (chitară bas), Alexandru Matei (clape) și Alexandru Cișmaru (chitarist și vocalist). Astfel, vă prezentăm un mini interviu cu basistul formaţiei, Alin Neagoe, fost component al trupelor Jukebox şi The Humans...............continuare.

Radu Lupaşcu
10 Februarie 2022


Trupe româneşti la Tuşnad Gastro Blues Fest 2022

Iniţiativă privată de succes, Tusnad Gastro Blues Fest #3 se va desfăşura în perioada 10-12 iunie 2022, în cocheta stațiune Băile Tușnad. Un eveniment inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primaria Băile Tușnad, care se află la a III-a ediție și al cărui scop este dorința de a promova atât bluesul, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală. Promisiunea de-a aduce în festival, tineri români, activi în zona bluesului românesc, este concretizată în această ediţie prin Bluemans, un entuziast quartet bucureştean ce-a luat fiinţă în anul 2019. Ei vor cânta pe 10 iunie şi vor deschide primul festival de blues al verii 2022..............continuare.

Radu Lupaşcu
10 Februarie 2022


De vorbă cu Kevin Morris, asistentul ritmic al doctorului Feelgood!

În episodul trecut, vă povesteam câte ceva despre invitaţia la recreere, aer curat, gastronomie locală şi muzică de calitate lansată de Dr. Feelgood! Asistenții Dr. Feelgood care ajung anul acesta la festivalul de la Băile Tuşnad sunt: ​Kevin Morris (n. 15 mai 1955, Londra, Anglia; tobe), Gordon Russell (n. 4 iunie 1958, Hampstead, Londra, Anglia; chitară), Phil Mitchell (n. Philip Henry Mitchell, 19 martie 1953, Wembley, Anglia; bas) şi Robert Kane (n. 6 decembrie 1954, vocal, armonică)...............continuare.

Radu Lupaşcu

24 Ianuarie 2022


Prima trupă britanică de Rhythm and Blues vine la Băile Tuşnad!

Este oficial. Sub atenta supraveghere a specialistului în bună dispoziţie, ritm şi blues, Dr. Feelgood, Gastro Blues Fest de la Băile Tuşnad vă invită la relaxare, aer curat şi gastronomie de bun-gust. Quartetul britanic are o reputaţie foarte bună în divertismentul eufonic de calitate, fiind de aproape 50 de ani un incitant modul de recreaţie şi educaţie muzicală. Dr. Feelgood este pentru prima dată invitat în ţara noastră şi chiar dacă unii din asistenţii doctorului s-au pierdut în spirala istoriei, deviza Milk and Alcohol, a continuat să înveselească audienţa alături de multe alte refrene celebre. See You Later Alligator, Roxette, Back in the Night, She Does it Right, Going Back Home și Down at the Doctors sunt tot atâtea remedii nepieritoare ale Doctorului Bunei Dispoziţii...............continuare.

Radu Lupaşcu
15 Ianuarie 2022


Adio Laci!

O veste incredibilă m-a şocat ieri, 4 decembrie 2021.

Laci Farkas, energia şi motorul grupului QUO VADIS - crema blues rockului autohton, a decedat într-un teribil accident auto! Nici acum nu-mi vine să cred şi sunt derutat de această năpastă. Le pregătisem revenirea în Bucureşti, pentru prima ediţie a unui nou concept de festival de blues. Nu a fost să fie. Pandemia ne-a dat peste cap, din nou, toate planurile. Ultimul concert a fost la Braşov. Pe 5 noiembrie, grupul împlinise 30 de ani de la înfiinţare. Pentru anul viitor, când aniversau 30 de ani de când activau sub numele Quo Vadis, Laci plănuise un mini-turneu naţional. Ţineam legătura şi îi arătasem portretul Quo Vadis din viitoarea mea carte despre bluesul românesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace!  

Radu Lupaşcu
5 decembrie 2021


BLUES în lume şi la noi!

Poate mai mult în lume decât la noi, blues-ul este cântat, povestit, adulat şi adunat în colecţiile particulare, dar, cu toate acestea, o sămânţă bună există şi uneori dă roade şi în România. Despre blues o să tot vorbim aici, în acest serial, despre întâmplări şi poveşti cu blues-mani de pe tot mapamondul. Îl mai găsim... prin cluburi underground, prin festivaluri  ..........continuare 


Muzica zilelor noastre

Nemuritoru`

Riley Ben King, ”regele” bluesului, necontestat. Născut în Mississippi, fu predestinat să cânte muzica neamului său de pe plantații. S-o dăruiască planetei în chip nimerit și toți după ea necontenit să tânjească. Că genu` și derivatele lui fac de un veac și ceva deliciul a miliarde de inși. Dornici fundamental de melodie și dans. De energie în armonie, ...............continuare


SUCEAVA BLUES FESTIVAL „FANI ADUMITROAIE”

Ediția a X-a, 6 - 9 iunie 2019

Pentru câteva zile frumoase de început de iunie, Suceava devine un oraș plin de oameni îndrăgostiți de atmosfera unui festival muzical cu o personalitate distinctă, aflat anul acesta la a 10-a ediție și la 18 ani de la prima apariție. Capetele de afiș ale acestei ediții sunt americanii ROBBEN FORD (6 iunie) şi ERIC GALES (7 iunie), artişti cu un box-office impresionant, multipli nominalizați ai premiilor Grammy, care fac din ediția de anul acesta a Suceava Blues Festival „Fani Adumitroaie” un eveniment major de blues în România. Pe aceeași scenă cu aceștia vor mai urca, pe 6 iunie: Joe Rusi Trio & Leslie Smith (Norvegia, SUA) și BluemanS (România), pe 7 iunie: Rareș Totu Midnight Sun ..................continuare


JOHN MAYALL LA BUCUREŞTI

Părintele mişcării de Blues britanice în concert la Sala Palatului pe 11 noiembrie 2012

John Mayall este un interpret, compozitor şi multi-instrumentist englez, pionier al blues-ului alb. Cariera sa muzicala se întinde pe o durataă de peste 50 de ani, dar punctul culminant al acesteia a fost în anii ‘60 cand a fondat John Mayall & The Bluesbreakers.

John s-a născut în anul 1933 în satul Maccelsfield din apropiere de Manchester. Micul englez a crescut ascultând colecţia de jazz a tatălui său şi s-a simţit atras de blues. La sfârşitul anilor ‘60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat .............continuare


SMOKIN JOE KUBEK şi BNOIS KING  în “priză” la Bucureşti pe 11 aprilie

"Blues autentic, puternic, adevărat... Acorduri îndrăzneţe cu arome Texane, boogie-uri înflăcărate, blues veritabil şi rock cu rădăcini solide" – Living Blues.

Smokin' Joe Kubek şi BNOIS KING concertează în premieră în România pe 11 aprilie 2011 la clubul Jukebox din capitală. Concertul face parte din seria "anotimpuri ale Blues-ului", Blue Moods, ce poartă semnătura Ioan Big, Head of Design al companiei Event Plus, ce îşi propune să aducă în prim plan nume sonore, legende din lumea blues-ului. Event Plus doreşte să aducă în România, cu o frecvenţă menită a respecta anotimpurile, artişti cu renume internaţional şi cu un aport unic ...............continuare


SNOWY Blues WHITE

“Am cântat pe albumul Animals, care însă n-a apărut decât în varianta cu opt piese pentru SUA”... ”Am participat împreună cu Pink Floyd la turneul cu Animals şi la cel cu The Wall ...”Ei m-au căutat la telefon. De fapt, au încercat să mă găsească la telefon, dar nu m-au găsit, după care managerul lui Kate Bush, care stătea cu mine pe stradă, mi-a spus: . Şi am sunat şi el mi-a spus că tocmai terminau de înregistrat un album ............continuare


BOO BOO DAVIS ne aduce blues-ul de Mississippi

James Boo Boo Davis s-a născut pe 4 noiembrie 1943 în inima Deltei marelui fluviu, cu cele mai bogate plantaţii de bumbac din Sud, unde numărul mare de muncitori atrăgea cei mai buni muzicieni din regiunile învecinate. Întreaga deltă cunoştea bine blues-ul, dar oraşul Drew era un teren mai fertil decât altele. Charley Patton a locuit mulţi ani în apropiere şi o serie întreagă de cântăreţi legendari au petrecut aici perioade mai lungi sau mai scurte. Culegătorii de bumbac cântau ...............continuare


Drumul meu în viaţă” – Coco Montoya

După ce a terminat Albert King de cântat – spune Montoya – viaţa mea s-a schimbat. L-am ascultat cântând prin ’69 în deschidere la Creedence Clearwater Revival / Iron Butterfly şi muzica lui mi-a mers direct la suflet. M-a mişcat atât de puternic, că mi-au dat lacrimile. Nimic pe lume nu mă mai afectase în felul ăsta. El mi-a arătat ce înseamnă muzica şi cântatul la chitară. Atunci mi-am dat seama că ăsta era drumul meu în viaţă.”

Coco Montoya este un nume binecunoscut românilor, graţie şcolii ...........continuare


Lance Lopez, The Killer Guitar” from Texas debarcă în Romania!

Programul turneului:

23 mai, TheNote, Timisoara; 24 mai Falticeni; 27 mai, Hala, Bucuresti; 28 mai My Way, Cluj; 29 mai, Buzau; 30 mai, Big MamouBucuresti.

Unul din cei mai buni chitarişti ai generaţiei sale, Lance Lopez s-a născut în oraşul Shreveport din statul Louisiana în anul 1977. I se spune în multe feluri, ”Axe-ripper”, „Texas Riff Master” ...........continuare


ERIC SARDINAS la a doua lecţie de blues în România

După cum bine vă amintiţi – cei care aţi participat la concertul din 15 aprilie 2000 de la Sala Palatului – Eric Sardinas reprezintă tot ce vă puteţi dori de la un chitarist american de electric-blues-rock contemporan ... Sala Palatului era plină şi foarte veselă la acea vreme, iar numele chitaristului din deschiderea mega-concertului Steve VAI, nu spunea mare lucru. Ulterior vestea despre acest arătos şi foarte valoros chitarist, s-a răspândit repede, graţie şi revistei Musical Report, la care lucram ...........continuare


Eddie, Marele Şef!!!!

Un bluesman ca nimeni altul, cu un stil recognoscibil şi o prezenţă scenică impunătoare. O personalitate şi o legendă vie a oraşului Chicago. EDDIE “THE CHIEF” CLEARWATER, născut cu numele de Edward Harrington (văr cu defunctul harpist Carey Bell Harrington), pe 10 ianuarie 1935, la Macon, statul Mississippi, s-a mutat împreună cu familia la Birmingham, Alabama, în 1948. Înconjurat din copilărie de muzică, de la blues şi gospel la country & western, Eddy a învăţat singur să cânte la chitară ..............continuare


AARON THIBEAUX WALKER, a.k.a T-BONE WALKER

T-Bone Walker a fost unul dintre cei mai importanţi artişti din întreaga istorie a blues-ului şi primul reprezentant al stilului Electric Texas Blues. El a definit conceptul de lider electric chitarist fiind totodată şi unul dintre cei mai buni tehnicieni ai acestui instrument. T-Bone a fost un vocalist de blues deosebit, cu un stil domolit şi rafinat, evaluat de Pete Welding, o autoritate în materie de blues, drept „unul dintre izvoarele adânci şi veşnice ale blues-ului modern, din care au sorbit atâţia şi ..........continuare


Un om mic cu un suflet mare

Little Scotty s-a născut cu numele de Clarence Scott pe 24 martie 1945, în Florence, Carolina de Sud, unde, în copilărie, a suferit arsuri extinse de gradul trei ca urmare a unui dispozitiv incendiar aruncat pe fereastra casei de către Klu Klux Klan. La 61 de ani, desfigurările de o viaţă nu l-au împiedicat nici o clipă să facă ceea ce a dorit. Putea fi văzut ..........continuare


Peter Green vs Robert Johnson

Poate mai mult după moarte decât pe timpul scurtei sale vieţi, Robert Johnson a fost victima capriciilor sorţii. Imediat după sfârşitul lui tragic ţi violent, la numai 26 de ani, legenda a început să se nască o dată cu amănuntele ieşite încet-încet la iveală. Şi cu cât ne îndepărtăm mai mult de misteriosul asasinat care a avut loc în Greenwood, Mississippi, pe 18 august 1938, cu atât mai aproape suntem de Robert Johnson omul. După ce a băut whisky-ul otrăvit de un soţ gelos, Johnson a murit, ..........continuare


Jimmy D. Lane

Fiul Blues-ului din Chicago şi al marelui Jimmy Rogers23 s-a născut pe 4 iulie 1965, în universul muzical al tatălui său dominat de personalităţile ce-i treceau pragul. Rând pe rând, pe aici s-a perindat toată crema oraşului Chicago, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Willie Mabon, Little Walter sau Albert King, pentru a aminti doar câteva legende ale bluesului, care i-au îndrumat paşii şi format caracterul. Micul Jimmy declară: „Ştiu că am avut noroc să pot să-i întâlnesc şi am pentru ce să .........continuare


Homesick James

Daca vreti sa ascultati, sa fiti aproape de stilul de cantat blues al lui Robert Johnson, Homesick James este artistul pe care-l cautati. Ne-au mai ramas doar trei: Homesick James, Robert Junior Lockwood si Henry Towshend. Homesick James, la peste 90 de ani, este inca in plina activitate concertistica, participand anual la trei festivaluri importante din orasele Chicago, San Francisco ..........continuare


Hound Dog Taylor

Theodore Roosevelt “Hound Dog” Taylor a vazut lumina zilei pe 12 aprilie 1915, in orasul Natchez, fosta capitala a statului Mississippi, petrecandu-si copilaria in delta marelui fluviu american. Nascut cu o malformatie, Taylor avea sase degete la fiecare mana. Tatal sau vitreg l-a gonit de acasa, de cand avea noua ani impreuna cu sora sa mai mare, fiind silit sa supravietuiasca vietii dure ..........continuare


LowellFulson

Lowell Fulson a fost dintotdeauna o figura aparte în catalogul celebrei case de discuri Chess Records. De drept, el nu ar fi trebuit sa se afle aici deloc, dar cu toate acestea, la Chess a dat lovitura carierei sale, în 1954, cu marele sau hit, Reconsider Baby. Fara a fi un bluesman plecat-dinMississipi-si-ajuns-la-Chicago, nu si-a gasit niciodata cu adevarat locul în Chess Sound, în ciuda încercarilor .........continuare


Dave Hole

Aflat în topul celor mai buni muzicieni de slide din lume, australianul Dave Hole s-a născut în Anglia în anul 1948, pe 30 martie. Pe când avea 4 ani, familia sa se mută în oraşul Perth, pe coasta de vest a ţării cangurilor, a câinelui dingo şi a ornitorincilor. La şase ani, micul Dave a devenit interesat de chitară fiind influenţat de Muddy Waters, Robert Johnson şi Howlin’ Wolf, pe de o parte ..........continuare


Geneza Bluesului

Noapte de veghe. Vlad Gabrielescu, voce şi chitară. 1970, primul blues made in Romania. Nightlosers. Plum Brandy Blues. Sitting on top of the world. 2004. Hanno, Jimi, Barilla, Geza, Ovidiu si .......continuare


Sugar Blue

James Whiting, a.k.a Sugar Blue este cu certitudine unul din principalii interpreţi la muzicuţă din era modernă a blues-ului electric. Alegerea supranumelui său a fost pur întîmplătoare, Sugar Blue găsind într-o cutie cu vinyluri aruncată la marginea străzii un album numit „Sugar Blues" scris de Sidney Bechet. Mătuşa sa i-a dăruit prima sa „mouth harp” pe cînd ..........continuare


REMEMBER “Fani” Adumitroaiei!

La numai 46 de ani, Fănel Marinică Adumitroaiei, ne părăsea fără să-şi ia rămas bun, acum şase ani, într-o zi de mai. Ne cânta blues din inimă şi cu mare dragoste! Făcea parte din singurul trio de blues acustic din ţară! Blues-ul, este un cântec ce reprezintă o stare spirituală. De bucurie, de necaz, de revoltă... Negrii americani au suportat sclavia foarte mulţi ani, dar ..........continuare


CHICO BANKS -“Candy Lickin’ Man”

“Candy Lickin’ Man”? Da! Autorul a dorit aşa şi probabil că aşa o să-i rămână numele. Depinde de cum o să-l interpreteze lumea. Pot să vadă umorul din el, sau să se simtă jigniţi. Nu e nimic jignitor pentru femei. La urma urmelor, asta-i viaţa“ .........continuare


Charley Patton

Primele consemnări de blues din zona Deep South sunt legate de numele cântăreţului chitarist Charley Patton, născut în comitatul Hinds County, undeva între Edwards şi Bolton, în centrul statului Mississippi, pe 1 mai 1887, fiind cu cel puţin o generaţie mai vârstnic decât ceilalţi cântăreţi de blues care au făcut înregistrări în anii ’20. La 1900 s-a mutat la uriaşa plantaţie .........continuare


Fenomenul DEREK TRUCKS Band

Derek este nepotul toboşarului Claude Hudson ”Butch” Trucks (n. 11 Mai, 1947 în Jacksonville, FL) component al celui mai renumit grup american de southern rock, Allman Brothers Band şi membru plin al acestuia din 2000 (după plecarea lui Dickie Betts). Butch Trucks şi Gregg Allman sunt singurii dintre membrii fondatori prezenţi pe toate albumele ABBB realizate ..........continuare


CÂND TE MUŞCĂ VIERMELE BLUES-ULUI, ÎNEACĂ-L ÎN ALCOOL!

Una din poveştile adevărate despre cum se face şi s-a făcut blues-ul în Statele Unite ale Americii vă este destăinuită de directorul Michael Robert Frank, la împlinirea a 30 de ani de existenţă a unui label important de blues, Compania Earwig. Învăţăminte şi fapte din viaţa unui suflet dedicat muzicii de blues.

„... mă gândesc la weekendul de aniversare a Companiei de Muzică Earwig... mă întreb cum să sărbătorim. Mă gândesc şi la relaţia mea muzicală şi personală cu Honeyboy Edwards, care durează .........continuare


 

Urban Blues Fest

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Andy portrait.jpg

Manta Portrait.jpg

Insula de blues poster.jpg

Albiter 50.jpg